Најновије

Патријарх Кирил поручио сиријском народу: Уништите све терористе, успоставите мир! (ФОТО/ВИДЕО)

Патријарх московски и све Русије Кирил потврдио је још једном спремност да помогне сиријском народу у повратку свих територија и поновном успостављању сигурности у Сирији.

Патријарх Кирил (Фото: САНА)

- Спремни смо да помогнемо у помирењу свих делова сиријског друштва, и изузетно је важно учешће и муслиманских и хришћанских свештеника у том процесу - рекао је патријарх при сусрету са Великим муфтијом Сирије Ахмадом Бадередином Хасуном јуче у Москви.

Патријарх је подсетио и на хуманитарну помоћ коју су руско свештенство, али и руски муслимани упутили својој сиријској сабраћи.

Он је такође нагласио важност уништења свих терористичких упоришта у Сирији , а последично и поновно успостављање владавине реда и закона у целој земљи.

Са своје стране, Хасун је указао да се Сирија бори за цео свет, с обзиром на то да су терористи који су дошли да се боре у сиријском конфликту стигли из више од сто земаља, и скренуо је пажњу на ширење терористичке пошасти у случају њихове победе.

Хасун се захвалио својим домаћинима, и исказао захвалност за помоћ коју је Русија упутила у Сирију, рекавши да сиријски народ неће заборавити своје пријатеље који су стајали уз њих у најтежим тренуцима.

Командант израелског ваздухопловства стиже данас у Москву да објасни инцидент са обарањем руског авиона. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: САНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА