Најновије

Србија мора да врати обавезно служење војног рока

Српска десница ослања се на Русију као главног војног савезника Србије.Економска и војна моћ Русије јача из дана у дан,то је видљиво сваком лаику.Убрзана модернизација руских снага,огромни војни буџет,развој врхунске технологије,способност дислокације и употребе војних капацитета широм света јасан су показатељ да је Русија дефинитивно постала супер-сила.

Војска Србије (фото: МОРС)

Пише: Миша Вацић, председник Српске деснице

Сарадња председника Руске Федерације и Републике Србије су на најбољем нивоу у модерној историји. Србија и Русија су државе које су преко хиљаду година савезници.Српски и руски народ су народи истог корена,језика и вере.Ове две нације никада у својој историји нису долазиле нити у најмање војно непријатељство.Моћ руске државе и сила руског народа биле су вековни пријатељ и једини брат поробљеним балканским Србима.Огромне финансијске донације,дипломатска заштита и руске војне интервенције спасили су наш народ у безброј наврата кроз историју од готово сигурног уништења.Српски народ то Русији никада није и неће заборавити.Савремена Србија је једна од ретких европских држава која није увела санкције Руској федерацији упркос снажним притисцима и условљавањима са Запада и из ЕУ.Русија,као стална чланица СБ УН,сигуран је гарант српског суверенитета на КиМ и заштитник српских државних интереса на пољу високе политике.

                                                                          Миша Вацић

Стога је опредељеност Републике Србије да српска армија буде опремљена руским наоружањем и војном опремом сасвим логичан и добар избор.

Ове потезе треба допунити израдом стратегије доктрине одбране која би довела до промена у унутрашњем систему одбране.

Србија мора да врати обавезно служење војног рока.

Тиме би значајно поправили убојну моћ армије, позитивно утицало на васпитање младе популације и оснажило дух омладине распуштене денацификацијом неморалом анационалних либералних снага која траје од 2000-е. Ове снаге су систематски разарале култ витештва и патриотизма у нашем народу. Слале генерале у Хаг, понижавали ратне ветеране. Наравно и по враћању обавезног војног рока професионални официри,подофицири и војници наставили би са својом службом у јединицама војске.

Свима је јасно да снага армије лежи и у родољубивом васпитању старешинског кадра,а надахнуће за војни патриотизам треба да се црпи из славне српске ратничке историје.

Доктрина опште народне одбране подразумевала би развијање милитаризма од основне школе до факултета. Надлежне образовне институције, као и посебни војни органи били би задужени за обуку и образовање ученика и студената из области историје, оријентације на терену, стрељаштва, пружања прве помоћи, безбедносне културе и осталих битних садржаја из сфере одбране земље од потенцијалног агресора. Живот на Балкану је непредвидив, тако да увек треба бити спреман на одређена лоша сценарија и бити спреман на ефикасне одговоре.

Заговарам и увођење Територијалне одбране, као главног елемента доктрине Општенародне одбране. Ове јединице би деловале у садејству са војском у случају рата, али и самостално у случају потребе. Потребно је увежбати резервни састав војске, односно припремити и резервне официре и подофицире у посебним војним центрима. За овакве стратешке планове детаље би разрадиле специјализоване надлежне службе и установе.

Суштина је у следећем: ако успемо да створимо услове за моћну одбрамбену силу која је гарант сваког народног суверенитета и развоја друштва у целини, створићемо и предуслове за миран пут у будућност. Намена српске војске није да осваја и отима туђе, него да одбрани и очува своје, наше српско.
Ово је легитиман захтев и патриотски апел свим грађанима и институцијама да размисле.

ОВДЕ погледајте како је и шта манекенка оптужила Путина.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Заједничка вежба руске и српске војске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА