Најновије

ИЗРАЕЛЦИ ТВРДОГЛАВО СРЉАЈУ НА РУСЕ: Најављују наставак акција у Сирији, упркос упозорењу из Москве! (ВИДЕО)

Израел ће наставити своје војне операције у Сирији, упркос недавном паду руског извиђачког авиона Ил-20 прошлог понедељка, изјавио је израелски министар одбране Авигдор Либерман.

Израелска авијација (Фото: Јутјуб)

- Радили смо предано и одговорно и само у случајевима када нисмо имали другог избора. Ништа се није променило или се мало тога променило. Ово је наша политика - рекао је Либерман.

Лиеберман је нагласио да је Израел највише забринут због активности Ирана у Сирији, укључујући и кретање оружаних група из Техерана, као и због присуства Хезболаха.

- Нећемо дозволити да се Сирија претвори у главни ирански војни објекат против израелске државе. Настављамо да делујемо и имамо сва потребна средства и могућности за ту сврху - рекао је он.

Према Либерману, израелски војска се нада доброј комуникацији, коју су успоставили са руским војним јединицама у Сирији пре три године како би избегли потенцијалне сукобе.

- Цијели инцидент је под контролом и испитивањем. Имамо стални дијалог. Свеобухватна слика и чињенице су јасне и мислим да ће се ситуација решити - рекао је Либерман.

Сирија ускоро добија ракетни систем С-300. Погледајте ОВДЕ детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА