Најновије

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА ЈЕ ЗВЕРЧИНА С-300! За 2 недеље ето њега у Сирији, Амери и Израелци у паници, Асад пресрећан! (ВИДЕО)

Током разговора у понедељак, руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да ће Москва Сирији доставити систем противваздушне одбране С-300 у року од две недеље, као адекватан одговор на улогу Израела у паду руског авиона Ил-20 прошле недеље.

Ракетни систем С-300 (Фото: Јутјуб)

- Сиријске оружане снаге биће снабдевене напредним ракетним противваздушним системом С-300 у року од две седмице. Он је способан да пресретне ваздушне претње на више од 250 километара и истовремено гађа више радарских мета - рекао је Шојгу, додајући да ће С-300 знатно повећати борбене способности Сирије. Штавише, Шојгу је нагласио да ће ПВО командна места сиријских снага бити опремљена аутоматском опремом која би обезбедила идентификацију руских авиона од стране противваздушне одбране Сирије.

- Командна места сиријских трупа и јединица војне противваздушне одбране биће опремљена аутоматским системом контроле, који су дати само руским оружаним снагама. Ово ће осигурати централизовано управљање свим снагама и објектима одбране Сирије, праћењу стања у ваздушном простору и брзом лоцирању циљева. Најважније, то ће обезбедити идентификацију свих руских авиона од стране снага сиријске противваздушне одбране - рекао је Шојгу.

Министар је изјавио да ће Русија загушити сателитску навигацију, радаре и комуникацијске системе борбеног ваздухопловства над водама Средоземног мора.

- Русија ће загушити сателитску навигацију, радар на броду и комуникацијске системе борбених авиона, који нападају циљеве на сиријској територији, у областима изнад Медитеранског мора према Сирији - рекао је Шојгу.

Он је рекао да је Москва по израелском захтеву зауставила испоруку С-300 Дамаску 2013. године, али се ситуација око испоруке променила "без икакве кривице Русије". Према речима министра, један израелски авион "Ф-16" је користио руски авион "Ил-20" као штит, што је довело до обарања авиона од стране сиријских система противваздушне одбране.

- Ово нас је натерало да предузмемо адекватан одговор у циљу побољшања безбедности руских трупа који обављају задатке у борби против међународног тероризма у Сирији - рекао је он на конференцији. Шојгу је даље нагласио да ако мере које је Русија предузела након пада Ил-20 не успеју да охладе "усијане главе", "да ће морати да одговоре у складу са ситуацијом".

- Уверени смо да ће примена ових мера охладити усијане главе и спречити лоше разматране радње које угрожавају наше војнике. Иначе ћемо морати да одговоримо у складу са тренутном ситуацијом - рекао је Шојгу. Министар одбране је објаснио да ће испорука руских С-300 за Дамаск такође зауставити западну коалицију од вршења неконтролисаних напада на територији Сирије.

Израелци би да наставе са бомбардовањем Сирије. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА