Најновије

МИСЛИТЕ ДА СЕ СВИ ЧЕШЋЕ СЕКСАЈУ НЕГО ВИ? Одмах да вам кажемо, варате се!

Перцепција сексуалног живота жена је још нетачнија – многи мисле да девојке имају секс сваког викенда, као и да барем једно месечно то ураде три пута дневно.

Илустрација (Фото: принтсрин)

Подаци показују да жене у двадесетим годинама секскуалне односе имају отприлике пет пута за месец дана.

Истраживач са Краљевског колеџа у Лондону, Боби Дафи, објашњава зашто људи имају тако погрешну представу о сексуалном животу других.

За потребе студије, научници су Британце и Американце питали да погађају колико пута су у протекле четири недеље у сексу уживале особе старе од 18 до 29 година. Они су сматрали да су у просеку мушкарци из обе државе имали односе 14 пута месец дана, док је стваран број у Британији пет, а у Америци четири пута за месец дана.

Претпоставка би значила да просечан млади мушкарац у сексу ужива сваког другог дана, што је око 180 пута годишње, у поређењу са далеко "сиромашнијом" реалношћу – око 50 пута годишње.

Када је реч о сексуалном животу жена, ту још више греше. Мушкарци мисле да девојке у Британији имају секс 22 пута месечно, односно 23 пута у Америци. Реални подаци показују да оне уживају у "акцији" око пет пута месечно.

И то не важи само за Британију или Америку, чињеница је да су људи склоне томе да мисле да сви други око њих чешће имају секс – због онога што сами мисле или због онога што им је речено, кажу научници.

С обзиром на то да се у сексу ужива иза затворених врата, немамо никакве поуздане податке о томе ко колико често то ради, па се ослањамо на приче, које су често веома далеко од реалности.

Ово занимљиво истраживање је показало и да су мушкарци и жене склони томе да претерају када погађају укупном број сексуалних партнера/партнерки које су имали људи до педесетих година живота. Мушкарци су тај број повећали, а жене су смањиле.

Да би утврдили тачно стање, научници су поделили жене у три групе и дали им да попуне упитнике о сексуалним навикама. Једна група је веровала да други могу да виде њихове одговоре, жене из једне групе су биле саме када су одговарале на питања, а трећа група је била закачена за лажни детектор лажи.

Група жена која је мислила да други виде њихове одговоре, тврдила је да жене у просеку имају 2,6 сексуалних партнера, оне које су анонимно одговарале рекле су 3,4 партнера, а жене које су мислиле да су на детектору лажи, дале су одговор 4,4, који је и најближи реалности.

Дакле, погрешне представе о учесталости секса су итекако присутне. Ако се питате зашто је то уопште важно, имајте на уму како поражавајуће на некога може да утиче ако мисли да сви други из окружења чешће имају секс и то себи постави као неку "норму".

Које ствари никад не смете да радите у сексу погледајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

 Секс Александре Суботић и Давида Драгојевића 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА