Најновије

ЛАВРОВ У УН УПОЗОРИО НАТО ЗБОГ БАЛКАНА: Узнемирени смо...

Русија позива Београд и Приштину на дијалог и подржаће одлуку која ће бити прихватљива за Србију, изјавио је у петак шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: Риа)

„Узнемирени смо тежњом да се отвори још један канал конфронтације у Европи – овога пута на Балкану. Државе у региону упорно увлаче у НАТО. Понављајући мантре о недопустивости мешања у њихове унутрашње ствари, лидери Европе и Америке агитују за ступање балканских земаља у Северноатлантску алијансу“, рекао је Лавров обраћајући се Генералној скупштини Уједињених нација у Њујорку. 

Лавров је подсетио да се на Косову „међународно војно присуство које је одобрио Савет безбедности УН трансформише у америчку базу“.

„Стварају се косовске оружане снаге. Споразум Београда и Приштине постигнут уз посредство Европске уније се не испуњава. Русија позива стране на дијалог у складу с принципима резолуције 1244 Савета безбедности УН и подржаће оно решење које ће бити прихватљиво за Србију“, додао је руски министар. 

Руска телевизија РТ данас је упутила жестоко упозорење Србији о плановима НАТО за Балкан, а више о томе можете сазнати ОВДЕ.

Извор: Rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Српске битке у Првом светском рату преточио у друштвене игре.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА