Најновије

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: НАТО ће прегазити српске земље! Срби ће бити највећи губитници на Балкану!

Балкан постаје једна од кључних зона светске политике, јер су се интереси великих држава поново пресекли на "бурету барута Европе", оценила је Раша тудеј.

Војници НАТО Алијансе током војних маневара (Фото: Јутјуб)

- Интереси великих су се поново пресекли на бурету барута Европе. Током последње недеље регион су посетили министар спољних послова Русије, министри одбране Немачке и САД. Посете су пропаћене оптужбама Запада на рачун Русије да се меша у унутрашње ствари суверених држава и реципрочним оптужбама Москве према Западу – навела је РТ.

Та телевизија је оценила да се Македонија “налази на ивици огромне кризе, где предстојећи референдум о уласку у НАТО и ЕУ може да доведе до сукоба”. РТ је навела да се такве тенденције виде и у БиХ, на Косову, као и између “косовских власти” и Београда.

Видео испод: Улазак немачких НАТО трупа у Призрен 1999. године

- Балкан је био и остаће веома важна зона светске политике – изјавила је за професорка Факултета за међународне односе руског Министарства спољних послова Јелена Пономарјова, додајући да Русија “неко време није обраћала пажњу на Балкан, док га западни партнери нису заборављали и врло марљиво су радили, јачајући свој утицај”. Пономарјова је оценила да је “експанзија” евроатлантских структура на Балкану “усмерена најпре против Русије”, додајући да ће највећи губитници међу балканским народима бити Срби, који су се најдуже противили доласку Запада.

- Србија и Република Српска су до недавно били партизани у позадини НАТО-а. Управо због тога је главни задатак НАТО гутање српских земаља, које је већ почело уласком Црне Горе у Алијансу – оценила је Пономарјова.

Према њеним речима, за Русију је губитак историјских савезника на Балкану “озбиљна претња”. Имајући то у виду, додала је она, Русија “посебну пажњу” посвећује српском питању, о чему сведочи и недавна посета шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова БиХ.

Терориста Хашим Тачи, одликовао породицу Буш, али то није оно најгоре. Погледајте ОВДЕ шта је још урадио.

Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НАТО трупе улазе на Косово и Метохију 1999. године, дочекани овацијама од стране Албанаца

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА