Најновије

НОВА ТРАМПОВА ПОРУКА: Додик није наш непријатељ!

Још један преокрет на помолу. Република Српска и Милорад Додик су добили разумевање америчких власти! Заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер поручио је да Вашингтон уважава РС, њену улогу и уставни капацитет у оквиру БиХ. Што је можда и важније, један од главних људи у Вашингтону који се баве Балканом и службеник Стејт департмента који је наследио озлоглашеног Брајана Хојта Јија поручио је да су потпуно нетачне тезе да су САД непријатељски настројене према Српској.

Додик (Фото: Јутјуб)

Палмер је ово изјавио током разговора са министром спољних послова БиХ Игором Црнадаком, на форуму у Дубровнику, чиме је, како оцењују аналитичари, потврдио промену политике САД и Доналда Трампа према Србији и Републици Српској.

- Као представник РС у Савету министара БиХ сматрам да Српска може бити потпуно мирна са оваквим ставовима америчке администрације, на челу са председником Доналдом Трампом - истакао је Црнадак након састанка са Палмером.

Геополитички аналитичар из БиХ Џевад Галијашевић каже да није изненађен Палмеровом изјавом, имајући у виду да она одговара политици коју Трамп сада води.

- Палмер припада старој администрацији и сигурно није лично променио став према РС, али мора своју политику да прилагоди Трамповој. Још су снажни Клинтонови и Обамини остаци, склони су притисцима и уценама. Зна се да су они антисрпски оријентисани, па се не може рећи да се америчка администрација потпуно променила, међутим, видљиво је другачија од доласка Трампа. С његове стране стиже разумевање за РС и Србију - оцењује Галијашевић. 

План за довођење миграната

Председник РС Милорад Додик изјавио је да постоји озбиљан план да се у БиХ задржи добар број миграната и навео да су, након одбијања Српске да отвори три сабирна центра за њих, мигранти смештени у српска села у ФБиХ. Како је навео, када буде изабран за члана Председништва БиХ, након избора следећег месеца, он ће тражити њихову депортацију.

Француски министар спољних послова признао победу Дамаска. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервију са Милорадом Додиком

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА