Најновије

УВЕРТИРА ЗА ИДЛИБ: САА почистила терористичке базе Џабхат Ал Нусре у северној Хами (МАПА)

Јединице сиријске арапске армије уништиле су базе терористе Џабхат Ал Нусре и група које су им припадале у северној и северозападној провинцији Хама близу административних граница провинције Идлиб, њиховог последњег главног упоришта.

САА у Хами (Фото: Јутјуб)

Дописник САНЕ из Хаме рекао је у понедељак да је војна јединица позиционирана око града Џурин, а чије су акције усмерене на терористе "Туркистанске партије" на периферији града Ал Зиара, и да су уништили неколико база, наносећи им значајне губитке.

Дописник је саопштио да је још једна војна јединица џихадиста гађана артиљеријском ватром у околини града Ал Латамне. Абдо Хамад Ал Хабинб је идентификован међу погинулим терористима.

Ова карта пружа општи поглед на војну ситуацију у Сирији и Ираку 3. септембра 2018. године. Ћелије ИД још увек раде у пустинским подручјима у близини сиријско-ирачке границе и на административној граници између сиријских провинција Сувајда и Риф Димаш. Истовремено, сиријска војска се, наводно, спрема за покретање војне операције у провинцији Идлиб, чиме је циљ да се оконча присуство терориста тамо.

Прочитајте ОВДЕ зашто сви гледају у руску авијацију и морнарицу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта се дешавало данас на сиријском ратишту и за шта је Иран оптужен?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА