Најновије

МОГЕРИНИ: Постоји реална шанса да Вучић и Тачи дођу до споразума

Шефица дипломатије Европске уније Федерика Могерини верује да постоји реална шанса да председници Александар Вучић и Хашим Тачи постигну споразум који ће решити сва отворена питања између Београда и Приштине. Следеће године је 20 година од рата на Косову и време је да коначно завршимо овај конфликт, поручила је Могеринијева.

Могеринијева (Фото: Јутјуб)

Федерика Могерини је, говорећи на годишњој конференцији амбасадора ЕУ, нагласила да је по питању Балкана претходна година била "невероватно интензивна", али да ће месеци који следе бити "још пресуднији".

"Постоји реална шанса да председници Вучић и Тачи дођу до споразума, који ће решити сва отворена питања између Београда и Приштине", нагласила је Могеринијева.

Навела је да би свеобухватни, правно обавезујући споразум требало да нормализује односе две стране, да буде у потпуности у складу са међународним правом и да помогне стабилности региона.

"Морамо да урадимо све што можемо, заједно са нашим партнерима у Европи, региону и међународној заједници, посебно у Савету безбедности УН, како би подржали ове преговоре кроз дијалог и унутар међународне заједнице", закључила је Федерика Могерини.

Москва добила најновији ракетни кишобран! Пројектил А-235 лети трипут брже од пушчаног метка! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА