Најновије

ОД ЊИХ НЕМА СПАСА: Погледајте пет најсмртоноснијих пиштоља на свету! (ВИДЕО)

Најсвежија глобална трговина оружјем резултирала је бројним одличним пиштољима у последњих 100 година.

Војска (Фото: Јутјуб)

Неки од најбољих имају преко једног века, док су други у употреби мање од деценије.


Колт М1911А1


Оригинално дизајниран 1911. године, модификован 1924. у 1911А1 стандард. Иако интерно комплексан за модерне стандарде, још увек је популаран пиштољ. Године 2012. америчка Команда за специјалне операције у Маринском корпусу усвојио је Колт М45А1, надограђену верзију 1911А1, као свој стандардни пиштољ.


Глок 17


Израђен на три основне идеје: једноставност, поузданост и лакоћа коришћења. Растављање је поједностављено, притиском на дугме уклања се клизиште за чишћење и приступ барелу. Прошао је тест поузданости у аустријској војсци.


Сиг П226


Заједнички пројекат Швајцарске и Немачке, развијен је да замени М1911А1 за потребе америчке војске. Направљен је на основу модела Сиг220, омиљени пиштољ прозападних армија широм света након Другог светског рата. Представља такозвани дизајн двоструке акције, дугачак потез окидача подиже пиштољ и ослобађа паљбу.


Смит & Весон М&П


Смит и Весон је најстарије име у америчкој индустрији оружја. Првобитно су били познати по револверима, али су се касније окренули дизајнирању пиштоља на трагу Глока. Али за разлику од Глока, може се раставити без повлачења окидача.


ЦЗ 75


Један од најбољих пиштоља на свету чак није био доступан рекреативним стрелцима током трајања Хладног рата. Пиштољ од 9 мм може да поднесе шестнаест рунди, што га чини једним од пиштоља највећег капацитета. Закључан иза Гвоздене завесе, није успео да добије присталице до пада Берлинског зида 1989. године. Данас је доступан у унапређеној форми као ЦЗ 75БД.

Шокантно откриће у емисији “Ћирилица”. Погледајте ОВДЕ шта је Черномирдин поручио Милошевићу.

Извор: blic.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Упоредна анализа моћи америчке и кинеске војске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА