Најновије

Ухапшен вођа словеначких ултрадесничара: Штајерска гарда неће дочекати да Словенију претвори у Венецуелу! (ВИДЕО)

Словеначка полиција ухапсила је Андреја Шишка и још једну особу под сумњом да су припремали “насилну промену уставног поретка”, пише љубљанско “Дело”, а преноси Радио-телевизија Србије.

Штајерска гарда (Фото: Јутјуб)

Шишко је, према сопственим тврдњама, вођа паравојне формације која је претходних дана наоружана парадирала по словеначким шумама. Две особе, укључујући и наводног лидера паравојне формације названа “Штајерска гарда” Андреја Шишка, ухапшене су у четвртак ујутро у акцији словеначке полиције, покренуте пошто су се на друштвеним мрежама појавиле фотографије наоружаних припадника ове паравојне групе како вежбају.


Шишко је ухапшен у акцији током које је полиција претресла пет кућа у Марибору и околини, а Шишко је мариборском дневнику “Вечер” рекао да полиција током претреса његове куће није пронашла ништа. У акцији је учествовало 40 припадника полиције из Марибора и Мурске Соботе, а Шишко се сумњичи да је припремао насилну промену уставног поретка, да је организовао недозвољену трговину оружјем и експлозивом, те да је поседовао супстанце за израду нелегалних супстанци.

Почетком седмице, видео-снимак, на којем се види више десетина маскираних мушкараца како се обучавају на једном пољу у униформама налик на војне, држећи у рукама секире и пушке, изазвао је озбиљне реакције у Словенији. Шишко, који је освојио око два одсто гласова на прошлогодишњим председничким изборима, познат је по својим националистичким и антиимигрантским ставовима, а његова партија “Покрет уједињене Словеније” није успела да уђе у парламент на јунским изборима. Словеначки портал „24ур” објавио је да су словеначки ултрадесничари, који се представљају као “Штајерска гарда”, поставили на друштвене мреже фотографије и снимке са окупљања на непознатој локацији, најављујући “врелу јесен” и протесте који ће “Словенију претворити у Венецуелу”.

Харис Силајџић осумњичен за злочине над Србима. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Андреј Шишко, командант “Штајерске гарде”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА