Најновије

ЗБОГ ПРЕКИДА ПРЕГОВОРА: Нећете веровати шта су подмукли Шиптари урадили Вучићу

Након што је данас Вучић прекинуо Бриселске преговоре, огласила се шиптарска полиција.

Косовска полиција (фото: kosovopolice. com)

Косовска полиција је данас саопштила да ће, у вези са планираном посетом председника Србије Александра Вучића северу Косова, деловати „у оквиру плана владе у Приштини”, што искључује обилазак Газивода.

Директор косовске полиције Рашит Чаљај је, у изјави за портал Каллксо.цом, рекао да ће полиција током ове посете примењивати владине наредбе.

Иако Вучић инсистира на посети језера Газиводе, косовско министарство спољних послова је одбило захтев да посети ово место.

„Косовска полиција ће бити тамо. Косовска полиција неће дозволити да се крши став и план Владе”, рекао је Чаљај.

Он је рекао да је план полиције направљен у складу са владином агендом „која је одбацила само једну тачку од Вучићевог захтева”.

„То неће бити изазов за косовску полицију, јер је направљен план за посету Вучића на Косову”, рекао је Чаљај.

Приштина забранила Вучићу и обилазак две локације у Зубином Потоку

Директор владине канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, изјавио је за Танјуг да је Приштина, осим брани Газиводе, забранила посету председника Србије још двема локацијама у Зубином Потоку.

Ђурић каже да је реч о Центру за екологију и развој спорта и Центру Црвеног крста АП КиМ у Зубином Потоку.

Директор канцеларије за КиМ за Танјуг каже да је одлука саопштена усмено и да представници у Приштини одбијају да то пошаљу написмено, зато што смо, како каже, раније данас објавили претходно обавештење за забрану посете брани Газиводе и обелоданили њихове лажи.

Ђурић: Садржај Хоџајеве политике мржња према свему српском

Политика Енвера Хоџаја и његових идеолошких истомишљеника нема никакав садржај осим мржње према свему српском, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, реагујући на твит заменика косовског премијера Хоџаја који је написао да председник Србије Александар Вучић „жели да посети Газиводе да би ширио сличну мржњу као његов идеолошки отац Милошевић пре 30 година”.

„Они су ти који су од претњи, насиља и лажи начинили своју идеологију и политички програм. Када Хоџај говори о српском шовинизму он заборавља да су Срби ти који су кроз читаву историју на КиМ били жртве насиља и прогона, док су Албанци у оквиру Србије увек били заштићени као бели медведи, иако су, не они, већ Срби били и остали ти који су угрожени на КиМ”, навео је Ђурић у изјави за Танјуг.

Он је додао да је „истински шовиниста онај ко са позиције силе угњетава, тлачи и обесправљује друге, и онај ко константно минира сваку могућност мирног и компромисног решавања несугласица, а то су Хоџај и његови политички истомишљеници”.

ОВДЕ погледајте да ли Вучић шаље војску на Косово и Метохију.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА