Најновије

ПОДИВЉАЛА! ЛАЖЕ ЧИМ ЗИНЕ, РАЗВУКЛА ЈЕЗИЧИНУ ЖЕСТОКО: Америчка амбасадорка у УН брутално напала Русију, Сирију и Иран!

Током расправе у Савету безбедности УН, амбасадор САД у Уједињеним нацијама Ники Хејли тврдила је да Русија и Сирија "желе да бомбардују школе, болнице и куће".

Ники Хејли (Фото: Јутјуб)

У својој изјави током заседања Савета безбедности УН, Хејли је рекла да сиријски председник Башар ал-Асад и његови "помагачи", Русија и Иран имају план за рат у Сирији. Прво, “опкољавају” цивилно подручје. Затим, говоре "бесмислене тврдње да су сви у том подручју терористи", нападајући цивиле као мете. Следи кампања "изгладњивања и предаје", током које сиријске снаге безбедности настављају да нападају све док људи више немају храну, чисту воду или склониште.

- То је књига смрти. Режим Асада је последњих седам година са Русијом и Ираном то добро научио. 

Према њеним речима, то се десило много пута раније, у јулу 2018. године то се дешавало у Дари и на југозападу Сирије, где су сиријске снаге "заробиле и опколиле цивиле." У фебруару 2018. године то је била Гута. 2017. године то је био Алепо, а пре тог места као Мадаја и Хама. Према њеним речима, “Ассадова влада је оставила земљу у рушевинама”.

- Злочини почињени од стране Асада ће бити трајна мрља у историји и црни жиг за Савет безбедности - који је стално блокиран од стране Русије како се не би помогло - рекла је Ники Хејли.

Језива сцена на североистоку Сирије. Убијени су сиријски војници од стране Курда. Прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ко је заправо Ники Хејли?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА