Најновије

СИЛА КАКВА НИЈЕ ВИЂЕНА ОД 1945: Русија подигла 300.000! Када видите датум схватићете да нико није овако безобразно испровоцирао САД! (ВИДЕО)

Иако далеко од граница Европе, руска војна вежба "Восток 2018." затрешће цео свет.

Сергеј Шојгу и Владимир Путин (Фото: Kremlin. ru)

Наиме од 11. до 15 септембра готово 300.000 војника вежбаће маневре, бомбардовање, али и електроничко ратовање у источном и западном Сибиру.

Биће укључени сви родови војске, од морнарице, ваздухопловства и копнених снага, а посебни учесници биће 3.200 кинеских војника. Они ће заједно да симулирају напад на непријатељску флоту и напад авијације на копно.

Војнике ће распоредити на пет различитих војних полигона, а због Јапана, у вежбу нису укључили Курилска острва око којих су у сукобу.Ову вежбу надгледаће 91 војни посматрач из 57 земаља света. Најатрактивнији делови вежбе биће преношени уживо на телевизији и интернету…

Међутим, много више упада у око датум почетка великих руских војних вежби. Наиме, Путин је за почетак одредио 11. септембар, најцрњи дан у историји Сједињених Држава. Наиме, тога дана, 2001. године покренут је масовни напад на Америку, када је у ударима авиона у Куле близнакиње Светског трговинског центра погинуло око 4.000 Американаца. Засад се чека реакције Доналда Трампа и администрације САД, овим поводом.

Геополитички аналитичари руску вежбу виде као прегруписавање и ново утврђивање снага у Азији и Пацифику. НАТО у октобру и новембру има вежбу на северу Норвешке. Руси због вежбе на њиховој граници тврде да је север Европе постао војни полигон.

Последњу овако велику вежбу одржао је СССР 1981. Звала се Запад-81 и у њој су учествовали кијевски, белоруски и прибалтички војни окрузи. У тој вежби суделовало је 100.000 војника.

Пoгледајте ОВДЕ како су Руси растурили терористе у Идлибу.

Извор: Курир/24.sata. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА