Најновије

Српски филм "Изгредници" у трци за Оскара

Филм "Изгредници" у режији Дејана Зечевића српски је кандидат за награду Оскар Америчке филмске академије, саопштио је Стручни одбор Академије филмске уметности и науке Србије (АФУН).

Сцена из филма ''Изгредници'' (Фото: Јутјуб)

Филм "Изгредници" ће бити кандидат за 91. доделу награде Оскар у категорији дугометражни играни филм на страном језику за 2018. годину.

Чланови одбора су одлучивали између четири филма – документарца "Друга страна свега" Миле Турајлић и играних "Изгредници" у режији Дејана Зечевића, "Нигде" Предрага Велиновића и "О бубицама и херојима" Петра Пашића.
Стручни одбор са једногодишњим мандатом чинили су: филмолог Петар Волк (председник), продуцент Александар Аврамовић, глумац и редитељ Радош Бајић, композитор Војкан Борисављевић, монтажерка Јелена Ђокић, филмолог Томислав Гаврић, глумац Милан Гутовић, редитељ Милан Јелић, сценограф Миленко Јеремић, сценограф Миљен Кљаковић, композитор Корнелије Ковач, редитељ Братислав Петковић, директор фотографије Предраг Поповић, редитељка Вера Влајић, филмолог Божидар Зечевић, филмолог Радослав Зеленовић и глумица Радмила Живковић.
Од присутних 13 чланова Стручног одбора Академије, филм "Изгредници" добио је девет гласова. 

Филм говори о три студента који, радећи на свом експерименту, покушавају да докажу да просторна деструкција, прављење нереда, с временом доводи до социјалне деструкције. Млада тројка не увиђа да им се хаос који изазива за потребе пројекта полако увлачи и у животе, губе дистанцу, а професор их оставља да се сами суоче са последицама.

Филм је светску премијеру имао 2017. године у Чикагу, а у Србији је први пут приказан на Фесту, у марту ове године.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА