Најновије

ЕРДОГАНА ОСВАЈАЧА ХВАТА ВЕЛИКА ПАНИКА! Помагао терористе, а сада га страх не напушта! (ВИДЕО)

Председник Турске, Реџеп Тајип Ердоган, објавио је у петак серију твитованих разговора о исходима састанка одржаног 7. септембра. Он је рекао да питање Идлиба треба решити "без стварања додатног бола, нових тензија и веће патње".

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Синхуа)

Турска је, рекао је он, земља у којој живи више од 3,5 милиона сиријских избеглица. Јасно је изјавио да ће методе које не поштују живот цивила само "ићи на руку терористима". Ердоган је напоменуо да "ако свет затвори очи на убијање десетина хиљада невиних људи како би се задовољили интересе режима", Турска "не би ни гледала са стране нити би учествовала у таквој игри".



Током трилатералног самита у Техерану, ирански председник Хасан Рохани и руски председник Владимир Путин сложили су се у коначној изјави да је једини начин решавања ситуације у Сирији кроз политички процес који је успостављен.

Раније током састанка, Ердоган је рекао да Турска нема капацитета да преузме више избеглица ако се рат настави. Рекао је да "без обзира на разлог да ли је покренут или ће бити покренут напад, резултираће катастрофом, масакром и хуманитарном кризом", а милиони ће доћи на турску границу.



У коначној изјави, све три стране су се сложиле око елиминације терористичких снага ИД и других терористичких група повезаних са Ал Каидом у регији Идлиб у Сирији, без којих би прекид ватре био бесмислен и позвао Уједињене нације да појачају хуманитарну помоћ Сирији и помажу у обнављању основних инфраструктурних средстава за сигуран повратак избеглица.

Погледајте ОВДЕ зашто су масакрирани сиријски војници у Камишлију.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трилатерални самит о Сирији, одржан је јуче у Техерану. На састанку су присуствовали лидери Русије, Ирана и Турске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА