Најновије

ФБИ НА НОГАМА! ИСПЛИВАЛИ НОВИ ДЕТАЉИ ЈЕЗИВОГ КРВОПРОЛИЋА: Бомбашки напад није извео џихадиста ИД, већ... (ВИДЕО)

Бомбашки напад чија мета је била патрола америчке коалиције у северном сиријском граду Манбиџу пре три дана извршен је од стране жене бомбаша самоубице, а не мушкарца како тврди Исламска држава, известила је Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) наводећи специјалне изворе.

Експлозија у граду Манбиџу (Фото: Јутјуб)

- Човек који се појавио на видео снимку у близини ресторана “Палата принчева”, где се догодило напад, отпратио је једну жену у ресторан која се детонирала за мање од минута након што је он отишао - наводи се у извештају СОХР-а.

Група за мониторинг са седиштем у Великој Британији саопштила је да локалне снаге безбедности тренутно траже тог човека, који је можда напустио подручје које је контролисао Војни савет Манбиџа (ММЦ). Према централној команди америчке војске, два припадника америчке службе, један цивилни службеник Канцеларије за одбрану и један надзорник исте службе, убијени су, док су три припадника службе повређена у нападу на Манбиџ, који се истражује од стране Федералног бироа за истраге (ФБИ).

Исламска држава је тврдила да је напад извршио мушки бомбаш самоубица, под именом "Абу Јасин ал-Шами". Тек сада се то показало погрешним. Терористичка група је можда намерно лагала како би манипулисала истрагом. Међутим, могућност да је трећа страна умешана сада је јача него раније.

Стигло ново наређење из Дамаска. Сиријска војска добила тежак задатак. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Исламска држава ударила на Американце када су се најмање надали

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА