Најновије

ОВАКО МУСЛИМАНИ УЧЕ ДЕЦУ ДА НЕ ВОЛЕ ДЕДА МРАЗА: Прочитајте награђену причу ученика веронауке из БиХ и све ће вам бити јасно!

Награђена прича једног дечака, ученика веронауке из Коњица, открива каквом односу према Деда Мразу се деца уче, а његов састав преносимо у целости: 

Џамија (Фото: Јутјуб)

- Ја живим у породици коју чине бабо, мајка, брат и сестра. Бабо је најстарији и сваки дан иде на посао. Мајка не иде на посао, она ради по кући. Кува ручак, ложи ватру, храни секу и мјења јој пелене. Ја идем у школу а млађи брат не иде него се кад је вако хладно ко сад, по читав дан клиже мајки по живцима. Он је још мали и не схвата да не може вани када је хладно. Ја идем у школу и морам се у школи фино понашат да не рекне учитељица да ме мајка није фино одгојила, а морам и добро учити да би кад одрастем ко бабо мого имати добар посао и зарадити довољно пара да могу дјеци купити шта желе. Требам бити добар с друговима и другарицама јер су пријатељи важни у животу. Мој бабо и мама имају пријатеље и они нам некад дођу на сијело и донесу нешто слатко за мене и брата. Некад неко од њих донесе и неку играчку, али ми их већину купи бабо. Једном сам ја и бабо шетали градом и ја сам у излогу видио једну фину играчку – почиње причу дечак.

- Како бих ја, бабо, волио да имаш пара па да ми купиш ону играчку из излога! Рекао сам баби јер нам је једном и мени и брату и мами рекао да морамо своје жеље изговарати јер он не зна наше мисли. Бабо је питао коју играчку желим и ја сам му је показао у излогу. Била је пуно пара јер је бабо изрогачио очи и набрао чело. Ја сам се растужио јер сам знао да ми је не може купит. Тад ме помиловао по глави, пољубио у чело и рекао ми: "Баби, сине, сад нема пара да ти купи ову играчку, али има неко ко пуно воли дјецу и може им испунити све фине жеље. Само требаш да га замолиш. Ја сам се обрадовао и одмах пито бабу можемо ли отић код њега да га замолим да ми да пара да купим играчку. Бабо ме на то опет са смјешком помиловао по глави и показао на џамију.

- Сад ћемо сине отић на подне у џамију, кад клањамо и кад хоџа почне учити дову и ти дигни руке Богу и тражи да ти да баби пара за играчку – каже отац.

- Хоће ли одмах? - питао сам га.

- Не знам, ако Бог да, требаш бити добар, фино се понашат, јер Бог прије да доброј дјеци али прво мораш тражити- рече бабо.

- Знам, рекао си да све жеље треба говорити – изричит је дечак.

- Тако је сине. Само кад тражиш од Бога не мораш гласно, можеш и у себи, он чује и у себи кад тражиш.

- И ја сам тражио од Бога да мом баби да пара да ми купи играчку. Након намаза сам гледао у бабу а он ми је рекао да се стрпим. Ја сам касније заборавио на своју жељу ал бабо је након неколико дана дошао с посла и у руци донио ону играчку. Разгорачио сам очи од среће и љубио бабу. Мама га је погледала ко што мене гледа кад урадим нешто што није добро и споменула неки тепих а он јој је рекао, биће ако Бог да и за то, наплатио сам нешто што сам мислио да нећу никад и мислим да је ово његова нафака.

Касније су њих двоје весело пили кафу а ја сам се с братом играо у ходнику. Кад нам је након тога цркла веш машина и кад је мама рекла баби да ће морат негдје позајмит јер се толико веша не може опрат на руке ја сам чим сам чуо езан отишо у џамију и тражио од Бога да мом баби да пара да купи веш-машину.

Мислио сам да ће опет требат неколико дана али Бог је баби дао паре одмах јер су нам идућег јутра радници с комбијем дотјерали веш машину испред нашу зграду и питали гдје станује мој бабо да је изнесу. Касније сам тражио од Бога пуно ствари, плеy стејшн, копачке и да се свиђам Наиди из првог Ц али ми те жеље Бог није испунио јер, како ми је рекао бабо, Бог испуња само добре жеље. А ја сам касније кад је Наида након два дана рекла да јој Орхан више није
симпатија схватио да је боље што ми није испунио жељу јер би тако и мене оставила чим јој не би могао купити двојни Ц на великом одмору.

Кад дође Нова година неки моји пријатељи из разреда имају новогодишње жеље и пишу Деда Мразу да им их испуни. Ја не пишем јер ми је бабо рекао да Деда Мраз опет мора тражити од Бога, а како ја то знам и могу и сам тражити од Бога није добро да захметим чојека. Поготово што ми је мама рекла да од свих у кући мени Бог најбоље испуњава жеље. Једном ме чак замолила да и њену жељу за новом пеглом тражим па сам тражио и кад сам навечер рекао баби шта сам тај дан тражио од Бога он се весело насмијао а мама је поцрвенила и отишла у кухињу. За неколико дана мама је пеглала с новом пеглом.

Погледајте ОВДЕ каква су мрачна предвиђања за Србију у 2019. години.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Отварање градске џамије у Коњицу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА