Најновије

ДАЧИЋ: Хрватска да се извини Србима за геноцид, па да дели лекције

Извините се Србима за геноцид и етничко чишћење у време НДХ, па онда можете да делите лекције другима, поручио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић реагујући на оптужбе хрватског Министарства спољних послова да својим критикама на рачун премијера Андреја Пленковића "отежава помирење".

Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић за "Политику" указује да у Хрватској сада живи само 180.000 Срба, од 560.000 колико их је живело 1991. године.

Каже и да је питање да ли реинтеграција значи и враћање протераних, "или је то реинтеграција само оних које нису побили, протерали или покатоличили, како је то исто изрекао Миле Будак".

- И, како Срби из Хрватске могу да изврше агресију, сами на своје територије где су живели? - каже Дачић и додаје да је помирење могуће само уз међусобно уважавање и поштовање, уз потенцирање заједничких интереса уместо онога у чему се не слажемо.

Хрватско Министарство спољних и европских послова осудило је у уторак изјаву шефа српске дипломатије у којој је критиковао говор премијера Андреја Пленковића на божићном пријему Српског народног већа у Загребу.

Дачић је дан раније у изјави за београдске "Вечерње новости" назвао "бестидном" изјаву премијера Пленковића на божићном пријему у СНВ-у да је процес мирне реинтеграције једна од највећих оставштина првог хрватског председника Фрање Туђмана, и упитао "да ли он мисли и на оних 220.000 наших несрећника из "Олује".

Хрватско Министарство тврди да такве Дачићеве изјаве представљају "извртање историје и негирање чињеница чиме се отежава истинско помирење", пренела је Хина.

Иранци ухапсили америчког војног ветерана. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трампово фамозно писмо Тачију / Албанско минирање преговора  

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА