Најновије

Русија доскочила САД — мења америчке авионске делове руским

Министарство за трговину Русије већ је предузело мере да стране компоненте за авион МС-21 замени домаћим производима, саопштила је прес-служба Министарства.

МС 21 (Фото: РИА)

„Било је потребно реализовати додатне мере како би се осигурао програм прављења композитног крила за серијску производњу МС-21. Русија има неопходну производну снагу, компетенцију и испоручиоце“, нагласили су у Министарству трговине.

Уз финансијску и организациону подршку Министарства, у Русији се успоставља цео ланац производње композиционих материјала у војној и цивилној сфери. Између осталог, већ неколико година се активно ради са „Росатомом“ и другим компанијама из те бранше.

Раније је руски лист „Комерсант“ писао да су америчке санкције против руских компанија „Аерокомпозит“ и „Технологија Ромашин“ (део корпорације „Ростех“) довеле до прекида испорука из САД и Јапана материјала за „црно крило“ авиона МС-21, пише лист „Комерсант“, позивајући се на неименоване изворе.

Компанија „Ростех“ је саопштила да је тај проблем пренадуван. Према речима представника компаније, постоје страни произвођачи компоненти, али и домаћа производња.

Вучић није добио највише одличје од Путина. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА