Најновије

РУСКА АКЦИЈА ПРЕСТРАВИЛА ЏИХАДИСТЕ: Велико премештање трупа увертира за коначни напад (ФОТО/ВИДЕО)

Прекјуче увече су се руске трупе повукле са својих положаја у граду Абу Дали на северу провинције Хама, а према изворима које наводи South Front трупе су пребачене у оближњи градић Тулајсија.

Руска војска (Фото: РИА)

Пре два дана су руске инжињеријске јединице почеле са успоставлањем нове базе на брдима Салбе јужно од Хајалина, такође на северу провинције Хама.

Ово неуобичајено кретање руских трупа изазвало је панику међу "опозиционим активистима" у Сирији, и многи сматрају да је ово у ствари само увод у коначни велики напад на провинцију Идлиб.

Наиме, многи аналитичари сматрају да ће Москва да искористи тренутни "грађански рат" џихадиста на северу Сирије и консолидовање Хаџат Тахрир ал-Шама да зада коначан ударац свим исламистичким групама у Идлибу.

- Ово што се дешава у Идлибу потпуно иде на руку Русима, Иранцима и Башару ал Асаду – рекао је "генерал" Ахмед Бери, командант џихадистичке Слободне сиријске армије.

У Идлибу је последњих недеља Хаџат Тахрир ал-Шам потпуно потукао своје бивше саборце из Нур ал-Дин ал-Зинкија и Ахрар ал-Шама, и успоставио контролу над већим делом провинције Идлиб.

Група Хаџат Тахрир ал-Шам је била, а верује се да је и даље само огранак Ал Каиде у Сирији, док су друге џихадистичке групе у провинцији Идлиб уживале свесрдну подршку Турске, и представљале су проксије Анкаре у Сирији.

Амери крећу у нови рат, све је спремно! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА