Најновије

СРЦЕ МИ КУЦА КАО НОВО! Шешељ открио детаље операције

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ оперисан је јуче на Институту за кардиоваскуларне болести на Дедињу. У питању је операција на срцу током које му је уграђен нов кардиовертер дефибрилатор са пејсмејкером. Захват је урађен пошто је старом апарату, који му је уграђен док је био у хашком притвору, истекао рок трајања.

Шешељ (Фото: СРС)

- Операција је трајала око сат и по времена и све је протекло у најбољем реду. То није била тешка операција, али све што се ради на срцу није наивно. Доктори су одлично обавили посао, уградили су ми потпуно нов апарат и добро се осећам. Куца ми срце као ново - рекао је Шешељ после операције.

Према његовим речима, кардиовертер дефибрилатор са пејсмејкером решава проблеме са аритмијом и тахикардијом и омогућава срцу да правилно ради.

С обзиром на то да се лидер радикала осећа добро, у његовој партији очекују да ће већ данас бити пуштен на кућно лечење.

Техничка ствар

Шешељева дугогодишња блиска сарадница Вјерица Радета је истакла да он није болестан и да нема никаквих нових здравствених проблема.

- Знао је да је дошло време за замену. Пре неколико дана је био код лекара и заказана му је операција. То је техничка ствар која је предвиђена да се уради у таквом случају - рекла је Радета.
Подсећамо, Шешељ је у јулу прошле године оперисан због патолошких промена на врату. Том приликом узет је узорак и врло брзо резултати су показали да је реч о доброћудним променама. Биопсија је урађена због бојазни да су промене малигне, с обзиром на то да је лидер радикала већ имао карцином дебелог црева, који је излечио.

Хронологија

-Захваљујући здравој исхрани и придржавању свих савета лекара, али и хемиотерапијама којима је подрвгнут од када се пре три године вратио из Хага, успео је да победи рак на дебелом цреву и метастазе на јетри

-Највише сам форсирао воће, које је пуно шећера, што је и утицало на то да се угојим уместо да смршам. Дневно сам јео килограм смокви, али и доста поврћа, али не ваља ни бити само вегетаријанац, признао је Шешељ

-Не бавим се спортом, али се трудим да два пута недељно идем на двочасовно пливање. Не могу баш да пливам краул, због уграђеног пејсмејкера, али практикујем прсни стил, онако пензионерски, рекао је лидер СРС.

Како је Лазански спустио Хрвате погледајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војислав Шешељ: Цео српски народ жели Србију у савезу са Русијом!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА