Најновије

ТРАМП УСПЕО У НАМЕРИ: Званично почело повлачење војске из Сирије, али део операције остаје тајна

Америчка војска уклонила је део војне опреме из Сирије, изјавио је неименовани званичник Министарства одбране САД, након извештаја да је у току повлачење америчких снага.

Американци у Сирији (Фото: Паблик/Правда)

Он је потврдио да је повлачење војне опреме у току, али је нагласио да из безбедносних разлога неће изностити више детаља о томе, јавио је АФП.

Изјаве званичника уследиле су након што је Си-Ен-Ен јавио да је један званичник администрације председника САД Доналда Трампа изјавио да је један део опреме већ уклоњен из Сирије.

"Спутњик" пише да је овакав развој догађаја уследио након што је на лондонском веб-сајту "Middle East Eye" објављен извештај о предлогу америчког саветника за националну безбедност Џона Болтона о повлачењу америчких снага са положаја у близини границе са Ираком и Јорданом.

Неименовани турски званичник изјавио је да је Болтон турским званичницима предао документ током посјете Анкари раније ове седмице, у оквиру које се разговарало о планираном повлачењу америчке војске.

Председник САД написао је на "Твитеру" да је повлачење америчке војске "исправан потез" и да ће се амерички војници вратити кући након победе над "Исламском државом".

Бела кућа је 19. децембра саопштила да је планирано повлачење око 2.000 америчких војника из Сирије у наредних неколико месеци.

Прочитати ОВДЕ у какву је то тајну акцију кренула америчка војска.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА