Најновије

РУСКИ "ПОСЕЈДОНИ" ПОТАПАЋЕ КАО ОД ШАЛЕ АМЕРИЧКЕ БРОДОВЕ! Најгора ноћна мора Пентагона постаје стварност! (ВИДЕО)

Руска морнарица планира да уведе више од 30 подводних дронова са нуклеарним капацитетима, познатих под називом "Посејдон", казао је данас неименовани званичник из руске одбрамбене индустрије.

Руска подморница (Фото: РИА Новости)

Очекује се да се две подморнице са “Посејдонима” прикључе Северној флоти, а да се друге две прикључе флоти на Пацифику. Свака подморница ће носити максимално осам дронова и зато би укупан број ''Посејдона'' у борбеним условима могао да достигне бројку од 32 дрона, казао је тај извор за Тасс.

Агенција наводи да се тренутно гради и нуклеарно опремљена подморница "Каваровск" са специјалном наменом и да ће она постати један од редовних носача подводних дронова "Посејдон".  

Посејдон дронови заједно са њиховим носачима, подводницама са нуклеарним капацитетом, чине део такозваног мултинаменског океанског система, наводи агенција.

Извор руске агенције је претходно казао да ће дрон "Посејдон" који се још развија у Русији бити способан да носи нуклеарне бојеве главе са потенцијалном снагом експлозије до два мегатона које ће бити у могућости да униште непријатељске базе на мору.

Џихадисти ХТШ заузели важну војну базу у Идлибу. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Моћно оружје којим се поноси и руски председник Владимир Путин

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА