Најновије

ЗАВРШЕН ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ: Најављен датум следећег окупљања,

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

Ове суботе, говорници су били глумац Бранислав Трифуновић и председница НВО Европски покрет са КиМ Рада Трајковић.

Демонстрантима је поручено: "Храбри људи, нас има више, видимо се 16. јануара".

Организатори протеста до сада су изнели неколико захтева упућених на адресу актуелних власти, међу којима су већа видљивост протеста на РТС, једнако извештавање о свим политичким опцијама, а међу захтевима су и проналазак починилаца и налогодаваца убиства председника иницијативе СДП Оливера Ивановића и налогодаваца напада на новинара Милана Јовановића.

Пре две, три суботе, придодат је и нови захтев који се односи на три оставке, односно смене, најпре министра полиције Небојше Стефановића, затим директора РТС Драгана Бујошевића и уредника РТС Ненада Љ. Стефановића.

Организатори су јуче преко друштвене мреже Фејсбук написали и отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу, да представи план за Косово и Метохију, "уколико га има".

Истовремено, оптужили су Вучића да је договорио и наметнуо Бриселски споразум, и да је захваљујући његовој политици држава Србија повучена са Косова, истакавши да "Косово није само његово".

Осим у Београду, протести су синоћ, као и прошле недеље, одржани у Нишу, затим у Крагујевцу, Новом Саду, а одржавају се и у Куршумлији већ извесно време, где житељи овог града протестују против тамошњих општинских власти. Протеста је било и у Краљеву, као подршка овима у Београду, а неколико представника краљевачког опозиционог покрета "Локални фронт" кренуло је јутрос пешке ка престоници, где ће се прикључити вечерашњем протесту.

Први протести најпре у Крушевцу а затим у престоници под слоганом “Стоп крвавим кошуљама” одржани су након напада на лидера Левице Србије Борка Стефановића и још двојицу активиста, када је затражено да власт престане са насиљем против неистомишљеника и да се пронађу налогодавци напада.

О новој Вучићевој одлуци прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протест испред зграде РТС-а

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА