Најновије

ЗВАЋЕ СТРАНЕ ПОСМАТРАЧЕ: СНС спреман за изборе, све зависи од Косова?

Лидер СНС Александар Вучић поручио је на скупу напредњака у Земуну да би, пошто их опозиција тражи, што се њега тиче били расписани избори, да се не води интересима земље и Срба на Косову, пише "Блиц" и додаје да коначна одлука о овом важном питању, ипак, није донета.

СНС (Фото: Јутјуб)

О ванредним парламентарним изборима говори се у политичким кулоарима већ дуже време, а њихови најгласнији заговорници су, што се СНС тиче, министар полиције Небојша Стефановић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

На скупу СНС који је одржан пре два дана, о изласку на биралишта говорио је и Вучић, а како је потврђено из три извора, рекао је и да ће ако избора буде, бити позвани "посматрачи, али и контролори избора из света".

Вучић је отприлике рекао: "Опозиција тражи изборе и ја бих им лично дао да није у питању интерес Србије и народ на Косову. Пошто их траже, ако се сложе неке ствари, а да не буде против интереса Србије, даћемо им изборе. И не само то. Позваћемо све могуће посматраче и контролоре избора из света и кога они хоће, па да видимо ко ће победити. Кад их победимо, а биће тешко, опет ће после свега причати да су били нерегуларни", открива извор.

Саговорници кажу и да се током обраћања чланству, шеф СНС осврнуо и на однос опозиције са неким дипломатским представништвима.

"Јер њих занима само мишљење амбасада, како да напуне џепове. Обећавају свашта само да нас склоне. Ја нећу све да дам од државе како бисмо били власт", препричава саговорник.

На састанку је било присутно око 3.000 чланова и функционера СНС, а сем избора тема сусрета била је и посета председника Русије Владимира Путина.

На скупу у хали "Пинки" говорио је и Стефановић који је упитан да ли је било речи о евентуалним ванредним изборима одговорио да о свему треба да се размисли и да треба гледати шире интересе, а не само странке.

"Ми смо увек спремни за изборе, али је питање да ли је то у овом тренутку добро за Србију. Тренутно обилазимо страначке одборе по Србији, а кад будемо имали конкретно мишљење и сазнање о томе шта је најбоље за Србију, обавестићемо о томе јавност. Желимо да у разговору с народом дођемо до најважнијих ствари", поручио је Стефановић.

Ружић: СПС може сутра на изборе, Вучић нека преломи

Потпредседник Социјалистичке партије Србије (СПС) Бранко Ружић изјавио је да ће завршну реч о томе да ли ће бити ванредних парламентарних избора донети Вучић, уз договор са челником СПС Ивицом Дачићем.

Ружић је казао да социјалисти могу и сутра на биралишта и да су увек спремни за то.

"Није питање да ли је СПС спреман за изборе, јер ми то увек јесмо. Много је важнија валидна, утемељена и јасна политичка процена да ли је зрело време за одржавање ванредних парламентарних избора, у веома комплексним околностима у којима се Србија и њени грађани и грађанке налазе", рекао је Ружић.

Функционер социјалиста је "уверен да ће визија, одговорност и љубав према Србији бити идеја водиља при опредељивању да ли или не одржати ванредне изборе".

"Свакако да ће одлуку донети председник највеће политичке партије СНС Александар Вучић, уз консултације с председником СПС Ивицом Дачићем", навео је Ружић.

Прочитајте ОВДЕ све о СНС контрамитингу.

Извор: Блиц/Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Предизборна атмосфера у Лучанима: Активисти у “гостима”, злоупотреба ресурса и функција.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА