Најновије

СНЕГ НЕ ОДУСТАЈЕ ОД СРБИЈЕ! Киша, снежне падавине, умерено до потпуно облачно, а онда... (ВИДЕО)

У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно, на северу земље пре подне и средином дана понегде са слабом кишом, а у осталим крајевима с краткотрајном суснежицом или снегом.

Зима (Фото: Pixabay)

По подне на северу и западу, а увече и у осталим крајевима, доћи ће до краткотрајног разведравање. У току ноћи са северозапада стиже ново наоблачење с кишом, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. Ветар ће бити слаб и умерен, углавном западни и југозападни, у току ноћи у појачању. Најнижа температура ће у већини места бити од -4 до нула степени, на југу Србије и до -10, а највиша од -1 до 7 степени. У Београду ће већи део дана бити умерено до потпуно облачно и без падавина, само је средином дана могућа слаба киша или суснежица. Касније по подне и увече доћи ће до краткотрајног разведравања. Најнижа температура око 0, а највиша око 5 степени. У току ноћи ново наоблачење, а у другом делу ноћи слаба киша.

Према прогнози за наредних седам дана, у понедељак ће на северу Србије јутро бити облачно с кишом. Пре подне се очекује престанак падавина и постепено разведравање. У централним крајевима очекују се мешовите падавине (киша и снег), а на југу већи део дана са снегом, уз повећање висине снежног покривача. Увече и у току ноћи доћи ће до престанка падавина и делимичног разведравања у свим крајевима. 

У уторак се очекује променљиво облачно и хладније, пре подне са дужим сунчаним интервалима, средином дана и по подне местимично са снегом или пљуском снега, нарочито у брдско-планинском подручју. И у понедељак и уторак дуваће умерен, повремено јак северозападни ветар. 

У среду и четвртак биће суво и мало топлије са сунчаним интервалима, а од петка се очекује постепено наоблачење с кишом, које ће за викенд прећи у снег. У току периода у нижим пределима очекује се топљење снежног покривача - на северу и западу Србије отапање ће бити потпуно већ почетком седмице, док ће у осталим крајевима, услед ниже температуре, топљење бити спорије, а интензивираће се тек од средине седмице.

Србија поднела кривичну пријаву против хрватског министра одбране Дамира Крстичевића. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зима у Београду

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА