Најновије

НАЈПОПУЛАРНИЈИ ДРЖАВНИК У СРБИЈИ: Путин има село, цркву, ракију! (ВИДЕО)

О популарности руског председника Владимира Путина у широј српској јавности не говоре само бројни штандови по Београду на којима се продају мајице, беџеви, шоље, качкети са његовим ликом, већ и много занимљивија обележја.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

На југу Србије у Горњем гајтану, у општини Медвеђа, постоји заселак Путиново, некадашњи Аџинци. Старо име ово насеље је носило још од владавине Турака, међутим у новембру прошле године, његови мештани су одлучили да му дају име председника Русије, кога виде као "словенског брата" и једног од најспособнијих државника. Дванаест кућа, колико броји ово село, одлучило се тако да Аџинце постане Путиново.

После гласања о промени имена, они су недељу дана радили на новом знаку на уласку у село. Направили су га од огромне храстове даске и изрезбарили име села.

У част руског председника, локална ракија названа је "путиновка", која се може наћи само у овом селу, а становници се уз њу често окупљају на месту које називају "библиотека", с тим што наводе да се унутра може наћи "више пића, него књига".

Мештани Банстола, код Инђије, Храм Благе Марије, посвећен српским жртвама ратова деведесетих, првенствено жртвама хрватске акције "Олуја", који се гради по узору на руске цркве, назвали су Путинова црква. Кажу да је Путин највећи православни бренд, симбол нове Русије, новог времена и надају се да им неће замерити што су самовољно употребили његово име за цркву.

О наклоности великог броја грађана Србије руском председнику говоре бројни мурали, видео поруке на којима му честитају рођендан, Божић, имена кафића, а становници Рашке су поводом Путиновог 64. рођендана снимили промотивни видео у коме руском председнику желе дуг живот, али и промовишу своју Рашку.

- Наши људи су прости, добри и радни - почиње видео-честитку девојка обучена у народну ношњу. Пољопривредник на трактору у мајици са Путиновим ликом, прича о томе како назив "Рашка" подсећа на Русију. За крај, сви актери видео-честитке заједно су пожелели срећан рођендан Владимиру Путину уз поруку:

- Нас и Руса 200 милиона. Двеста милиона поздрава Владимиру Владимировичу.

Скулптура председника Русије Владимира Путина постављена је 2016. године у Музеју воштаних фигура у Јагодини, а Јагодинци кажу да су се одлучили за то у знак захвалности Русији и њеном председнику, пре свега због њихове дипломатије која је била од помоћи Србији. Лик руског председника недавно се појавио се чак И на цистерни на Коридору 10, а оно што је свима запало за око је Путинов беџ, односно упозорење на брзину.

Нешто од порука наклоности и личне популарности међу грађанима Србије ће можда руски председник видети на улицама Београда сутра, а међу највидљивијим на траси којом ће проћи од аеродрома према гробљу ослободилаца Београда је и билборд на згради у којој се налази ресторан Новака Ђоковића са огромном заставом на којој пише Русија - Србија, а која зависно од угла гледања представља заставу једне, односно друге земље. 

Десничарски лист “Хрватски тједник” објавио је застрашујућу слику Милорада Пуповца. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путинова црква у Србији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА