Најновије

УСТАШКИ ЗЛИКОВЦИ МУЧКИ ПРЕТУКЛИ СРПСКОГ ДЕЧАКА! Шесторица "бед блу бојса" нису имали милости! (ВИДЕО)

Ученика (17) трећег разреда Техничке школе "Никола Тесла" у Вуковару напала шесторица "бед блу бојса" на аутобуској станици и претукла га само зато што је српске националности.

Навијачи Динама, озлоглашени "Бед блу бојси" (Фото: Јутјуб)

Шесторица усташких хулигана претукли су ученика (17) трећег разреда Техничке школе "Никола Тесла" у Вуковару само зато што је српске националности! Батинаши са фантомкама, иначе припадници навијачке групе "Бед блу бојс", сачекали су дечака на аутобуској станици, крвнички га пребили и побегли. Да све буде горе, узрок овог инцидента је неодмерена изјава градоначелника Вуковара Ивана Пенаве, који је српске ђаке у овом граду без икаквог повода оптужио за непоштовање хрватске химне и тако им практично нацртао мету на челу.

Опасне оптужбе

Према речима човека упознатог са овим случајем, нападнути дечак, чије име из безбедносних разлога није објављено, препознао је и идентификовао једног нападача, јединог који није имао фантомку.

- Дечак који у техничкој школи похађа наставу на српском језику претучен је док је на локалној аутобуској станици чекао превоз за село Мирковци, у којем живи и које је већински насељено Србима. Пришла су му шесторица малолетника, крвнички га претукла, а затим побегла. Сви су имали фантомке, сем једног, којег је дечак препознао. Испоставило се да се ради о групи навијача загребачког Динама, озлоглашених "бед блу бојса". Истрага о овом случају још је у току - каже човек који је упознат са догађајем.

Према његовим речима, повод за пребијање дечака је изјава градоначелника Вуковара Ивана Пенаве, који је оптужио ученике српске националности из овог града да не поштују хрватску химну.

- Он је рекао да српска деца не стоје мирно када се интонира "Лијепа наша" и као пример је навео неки фудбалски турнир на ком се то наводно десило. Чак је открио и идентитет тих дечака и тако им практично ставио мету на чело. Један од тих дечака је управо ученик српске националности из Мирковаца - објашњава он.

Чести напади

Представници Срба у Хрватској и аналитичари најоштрије су осудили нови напад на наше сународнике у овој земљи. Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта каже да је највећи кривац за пребијање дечака градоначелник Вуковара.

- Иван Пенава је јавно прозвао ученике да тобоже нису устали док се интонирала хрватска химна. Он већ дуже време отворено шири мржњу према Србима. Најстрашније је то што су у питању деца, а напад у Вуковару јесте директна последица тога што су ови млади Хрвати чули усташке ставове Пенаве - истиче Линта и додаје:

- Најопасније је то што, уколико Пенава и њему слични наставе са хушкањем, прети опасност да физички напади на Србе постану све чешћи, али се надам да неће доћи до трагичног исхода. Велика је одговорност на хрватској власти, али и на Европској унији, да свима јасно стави до знања да је неприхватљиво овакво понашање.

Шешељ се срео са Путином у Храму Светог Саве. Погледајте ОВДЕ како је изгледао њихов сусрет.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хрвати настављају да мрзе све што је српско, па и ћирилицу!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА