Најновије

“СОКО” У БОЈАМА РУСКОГ ЛОВЦА: Американци ископирали руски камуфлажни систем са авиона Су-57 (ВИДЕО)

Амерички вишенаменски борбени авион четврте генерације F-16C “позајмио” је камуфлажу са руског ловца пете генерације Су-57, у којој је он недавно примећен. Према речима интернет портала Aviationist., основни циљ оваквог „фарбања“ авиона је што вернија имитација руске летелице, ради креаирања што реалнијих услова приликом увежбавања америчких авиона који ће симулирати ваздушну битку.

Ф-16 са руском камуфлажом (Фото: Nellis Air Force Base)

Наиме, командант америчког 58.ваздухопловног пука Роберт Новотни, је пре неколико месеци позвао кориснике друштвене мреже Facebook да одаберу камуфлажну шему која највише одговара систему распореда боја на руском вишенаменском ловцу пете генерације Су-57. Као резултат тога, појавила се скица под називом „Змија“.

Према речима командира, авион ће бити у потпуности завршен до краја лета, а у новембру се очекује да буде права атракција на ваздухопловном спектаклу Aviation Nation која се одржава на простору базе Нелис.

Недавно је и 64. ескадрила за обуку са базом у Невади, префарбала један свој авион који је сличан камуфлажном систему који користе авиони 4++ генерације Су-35С. Према речима високих америчких официра све ове активности су усмерене ка максимално реалистичном извођењу војних вежби ради стицања рутине.

Су-57 је руски вишенаменски борбени авион пете генерације, којег су развили ваздухопловни инжињери ОКБ Сухој. Он је намењен извршавању огромног спектра задатака који се могу поставити испред једне ваздухопловне борбене платформе, као што је остваривање апсолутне ваздушне превласти изнад територије на којој се изводе активна борбена дејства, уништавање најразличитијих копнених циљева и површинских бродова који су ојачани савременим противваздухопловним борбеним средствима, операција извиђања и надзора ваздушног простора на великим удаљеностима, уништавање командне инфраструктуре непријатеља итд..

Авион је први пут полетео почетком 2010.године са аеродрома који се налази у Комсомољску-на-Амуру. Прва ескадрила ових авиона ће јединицама Вазушно-космичке војске бити испоручена 2019.године. Њу ће чинити 12 летелица Су-57.

Да ли овај Трампов потез значи крај НАТО, сазнајте ОВДЕ. Како Американци започињу ракетну апокалипсу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Су-57 – плес на небу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА