Најновије

ОБЕЛЕЖЕНО БОГОЈАВЉЕЊЕ У ЗЕМУНУ: Миша Вацић пливао за Часни крст! (ФОТО/ВИДЕО)

Обележавање Богојављења и пливање за Часни крст одржано је традиционално у Земуну. Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је 19. јануара 2019. године, на Богојављење, свету архијерејску Литургију у Николајевској цркви у Земуну. Уследила је свечана Богојављенска литија која је прошла централним земунским улицама до Кеја ослобођења где је одржано такмичење у пливању за Часни крст.

Миша Вацић (Фото: Јелена Обрадовић)

Међу 244 пливача био је и председник Српске деснице Миша Вацић са још десет припадника СД. Пре пливања претходио је благослов Патријарха српског Иринеја.

Неустрашиви момци и неколико девојака су носили мајице са ликом председника Руске федерације Владимира Путина, и пре трке су изговорили заклетву уз поклике “За Србију! За Русију! Догодине у Призрену!”

Момци су џентлменски препустили победу храброј осамнаестогодишњој Јовани Лепосавић која је успела да победи канцер.

- Желео бих да честитам свим Србима данашњи празник. Ми, Срби, морамо да будемо сложни, и да са вером у Бога побеђујемо. Као што су то чинили наши преци. Данашња победа младе Јоване је доказ српске солидарности, доказ да се вером могу победити и најтеже болести - рекао је Миша Вацић након трке, те да му је посебно драго што је Организациони одбор Богојављенским крстом наградио и председника Руске федерације Владимира Путина.

- Пуно је емоција саткано у данашње пливање, о томе и сведочи број пријављених. Србија нема разлога да се плаши јер има спремне нове генерације витезова који ће ако затреба спремно бранити отаџбину.

Фотографије: Јелена Обрадовић

Путин је добио моћан поклон од патријарха Иринеја. Погледајте ОВДЕ.

Извор: nacionalist. rs, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пливање за Богојављенски крст у Земуну

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА