Најновије

„ПУТИН МИ НИЈЕ МЕНТОР“ Додик: Председник Руске Федерације рекао ми да сам добар, као што ми Американци кажу да сам лош момак

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да Путин није његов ментор, ни у ком смислу, већ да је он председник пријатељске земље и да дели неке његове ставове.

Додик (Фото: Јутјуб)

– Веома сам захвалан Путину на подршци, у свему томе је видљиво да Савет безбедности није донело ниједан акт у смислу БиХ, па се поставља питање зашто уопште разматрају те ствари - рекао је Додик.

Председавајући Председништва БиХ је истакао и да је приликом одласка на разговор са председником Руске Федерације Владимиром Путином у Београд звао друга два члана Председништва БиХ.

– Питали су које заставе да се поставе, ја сам рекао да се поставе све три. Ја савршено добро разумем ту потребу, неки не разумеју потребу да кад сам ја ту буде застава Српске. Заставу су наметнули високи представници у БиХ. Ја немам проблем, неко други има проблем са заставом. Ову заставу сам скинуо са ревера и поклонио Путину у Сочију и он је ставио на свој ревер. Видио сам га пет сати касније и имао је то на реверу, био сам поносан на то. Путин ми каже да сам добар момак, исто као што Американци кажу да сам лош момак – рекао је Додик за Н1.

Како је истакао није неспреман да се договара те сматра „да је добитак за Председништво то што је уопште пристао да буде члан Председништва“.

- Ја у Сарајево дођем један дан у седмици, веома се добро осећам у Бањалуци. Ја сам предлагао многе ствари да се ураде. Ишао сам код Путина и назвао Џаферовића и рекао: „Слушај, идем код Путина има ли какво питање из Сарајева или ФБиХ да споменем и решимо“. Он је рекао да се не слаже да идем. Ја нисам потенцирао да сам тамо у име Председништва. Назвао сам и Комшића и питао да ли има неко питање да кандидујем. Ја сам мислио да би било добро да са Русима разговарамо како би могли утицати на загађеност кроз испоруку гаса и да се уђе у пројекат гасификације Сарајева и забрани употреба горива које загађују ваздух – истакао је Додик.

Разговор са Џаферовићем

Јуче су у БиХ узавреле страсти након што је СДА најавио да ће покренути правну процедуру за промену имена Републике Српске. Додик је истакакао да је повом тога разговаро са бошњачким чланом Председништва Шефиком Џаферовићем (СДА) о томе.

– Рекао сам му „Шта радиш, јесте ли свесни да покрећете процесе које вама не иду на руку“. Он тврди да је то нешто правно. Ја стварно мислим да је то непотребно, да то битно условљава односе и још увек верујем да се то неће десити. То је подгрејало само ватру у БиХ – истакао је Додик.

Он је поводом тога за сутра заказао састанак са свим политичким представницима из Републике Српске у Бањалуци, те навео да сматра да ће се сви одазвати на његов позив како би дошли до заједничког става.

- То је ствар која нас све окупља. Република Српска је подједнако интерес и власти и опозиције. СДА је покренуо иницијативу, али нисам глуп. Хоћете да кажете да их пустим на миру па јадикујем? Немамо поверења у Уставни суд БиХ који ће увек донети одлуку против Српске. Ако СДА то жели да уради, ја ћу се залагати за ригорозне мере заштите РС. Ми имамо све написане законе да током ноћи успоставимо контролу над границама. Само требамо заказати парламент и ми то можемо донети – закључио је Додик.

Погледајте ОВДЕ човека ког је тренирао Стаљинов сарадник! 

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА