Најновије

ЧИМЕ ЋЕ МАДУРО ОДГОВОРИТИ НА АМЕРИЧКИ НАПАД? Наоружање Венецуеле (ВИДЕО)

Руски војни експерти тврде да у случају да амерички генерали крену у војну авантуру, морају да рачунају на жртве.

Гардиста (Фото: Јутјуб)

После изјаве председника Трампа поводом кризе у Венецуели да су "све опције отворене", руски војни експерти тврде да у случају да амерички генерали крену у војну авантуру, морају да рачунају на жртве. Јер, армија Венецуеле своје небо може да брани са 24 авиона СУ-30, затим хеликоптерима МИ-35 "Крокодил" као и ПВО системима. Венецуела има 11 дивизија комплекса С-125, затим три дивизије Бук-М2Е, као и једну дивизију модерних ПВО Антеј-2500", што је модернија верзија С-300. На копну Американце могу да дочекају стотине модернизованих тенкова Т-72, затим вишецевни бацачи "Смерч" и "Град".

У последњих десет година Венецуела је са Русијом потписала уговоре за куповину наоружања и војне технике у висини од 11 милијарди долара. Представник "Рособоронексперта" је потврдио да ће бити изграђена фабрика аутомата "калашњиков" у Венецуели, без обзира на ситуацију у тој земљи. Венецуела је највећи увозник руског оружја у Латинској Америци.

Кремљ је изјавио и да председник Венецуеле Николас Мадуро није од Русије тражио никакву помоћ поводом догађања у овој земљи.

Како је Мадуро понизио Трампа, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА