Најновије

ДВА ШПИЈУНСКА АВИОНА НА РУСКИМ ГРАНИЦАМА: Надгледају стратешки важне регије (ФОТО)

Неколико извиђачких авиона примећено је у близини руских граница - недалеко од Крима и Калињинграда. О томе сведоче сајтови за праћење података.

RC-135V (Фото: Јутјуб)

Тако је авион за радио извиђање RC-135V америчке ратне авијације са серијским бројем 64-14841 летело у близини обале Крима и Краснодарског краја. Авион је из базе Суда Беј у Грчкој полетео у 08:10 по московском времену. Авион је летео у наведеном подручју више од три сата и неколико пута је летео око полуострва Крим. За његово пуњење из базе Милденхол у Великој Британији послат је Боеинг Boeing KC-135 Stratotanke са серијским бројем 57-2605.

Осим тога, извиђачки авион RC-135V са серијским бројем 64-14844 полетео је у 13:00 по московском времену из Велике Британије, након чега је летео поред границе Калињинградске области. У истом подручју, примећен је извиђачки лет и авион Boeing P-8A Poseidon америчке ратне морнарице. На границама региона, уочен је и шведски електронски извиђачки авион GIV SP са серијским бројем 102003.

Последњих година активност страних извиђачких авиона, посебно америчких беспилотних летелица, повећала се на руским границама. Министарство одбране Русије је скренуло пажњу на повећане обавештајне операције у близини државних граница. Министарство је позвало Сједињене Државе да прекину такве операције, али је Пентагон одбио.

Према речима стручњака руског Центра за војно-политичко новинарство Бориса Рожина, ова пракса је стандардна за Вашингтон још од 2015. године и наставиће се. Према његовим речима, стратешки правац Пентагона дефинише Русију као једног од главних противника, те стога сваке године америчко министарство обране издваја све више средстава за такве летове.

А чега се Американци највише боје, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

RC-135V

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА