Најновије

ТУЖИЛАШТВО: Симоновић сутра на саслушању!

Председник општине Гроцка и високи фуинкционер СНС Драгољуб Симоновић сутра ће бити саслушан у Другом основном тужилаштву у Београду поводом сумњи да је налогодавац подметања пожара у кући Милана Јовановића 12. децембра, новинара портала "Жиг Инфо". Он ће бити испитан поводом сумњи да је извршио кривично дело "изазивање опште опасности у подстрекавању", рекла је портпаролка Тужилаштва Милица Љубичић.

Драгољуб Симоновић (Фото: Јутјуб)

Након саслушања, тужилаштво ће одлучити о даљим корацима, као и да ли ће предложити суду да му одреди притвор. Симоновић је ухапшен јуче поподне и одређено му је задржавање до 48 сати. Претходно су у децембру ухапшени извршилац Александар Маринковић, организатор паљења пожара Игор Новаковић и помагачица Бојана Цветковић Шијачки.

Сво троје су признали извршење кривичних дела, рекао је у петак председник Србије Александар Вучић на ванредној конференцији за новинаре. Цветковић Шијачкијева је закључила споразум с Другим основним тужилаштвом о признању кривичног дела на основу којег је осуђена на шест месеци кућног затвора и новчану казну од 50.000 динара.

Јовановић је на почетку тврдио да је нападнут искључиво због свог писања о аферама председника Општине, који је иначе и члан Главног одбора Српске напредне странке. У ноћи између 11. и 12. децембра запаљен је аутомобил Јовановићеве супруге, а пожар се тада проширио на гаражу и део куће. У пожару је причињена материјална штета, али нико није повређен.

Председник општине Гроцка биће задржан у притвору 48 сати. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о случају Симоновић-Јовановић

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА