Најновије

НОВАК ЈЕ КРАЉ МЕЛБУРНА! Ђоковић освојио 7. титулу на АО, оборио рекорд и ушао у историју! Надал почишћен у финалу после 3 сета (ВИДЕО)

Српски тенисер Новак Ђоковић победио је великог ривала Рафаела Надала из Шпаније 6:3, 6:2, 6:3 и освојио рекордну седму титулу на Аустаралијан опену.

Новак Ђоковић (Фото: Твитер/Принтскрин)

Ђоковић је исписао историју јер је постао најуспешнији тенисер икада у Мелбурну и са бројем трофеја осамосталио се испред Роја Емерсона и Роџера Федерера, али и стигао до 15. грен слема у каријери. 

Тријумфом у репризи финала из 2012. године, када је такође Ђоковић славио, светски број један приближио се Надалу, који има 17, и Федереру са 20 најзначајнијих трофеја. 

У судару титана, како су сви медији описали финале, на терену Род Лејвер арене питао се само један тенисер - Новак Ђоковић.

Српски ас је сјајно сервирао (80 одсто успешности после првог и 84 после другог сервиса), а колико је био доминантан потврђује и податак да је Надал само једном имао брејк лопту и то у трећем сету, за укупно нешто више од два сата игре. 

Тако убедљивом игром, сличном као у полуфиналу против Француза Луке Пуја, једноставно шпански тенисер није имао шансу... 

Уједно, Ђоковић је повећао међусобни скор против Надала на 28:25, али и на првом месту АТП листе баш у односу на најближег пратиоца. 

Аустралијан опен играо се за укупан наградни фонд од 29.687.000 долара.

Прочитајте ОВДЕ како то Ноле пише историју и шта је урадио што до сада...

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА