Најновије

ОВАКО ЈЕ МИЛО ЛЕГАЛИЗОВАО ПРВИ МИЛИОН: Објављени шокантни докази како се Ђукановић преко братове банке обогатио! 

Црногорски бизнисмен Душко Кнежевић за којим је расписана потерница био је жирант председнику Црне Горе Милу Ђукановићу 2007. године, за кредит који је Ђукановић добио у Лондону и преко кога је касније легализовао свој први милион, пишу данас подгоричке Вијести.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Лист наводи да су и Ђукановић и представници црногорских институција крили да је гаранција за тај кредит добијена од Кнежевица.

Пошто је накратко напустио државне функције и одлучио да се бави бизнисом, Ђукановић је 11. јула 2007. године, на име своје фирме Kапитал Инвест, добио кредит од милион и по евра и то од лондонске филијале грчке Пиреус банке, а кредит му је омогућила фирма Душка Кнежевића Kомсел Лимитед са Кипра, која је за тај аранжман као колатерал положила кеш депозит од милион и по евра.

Како се наводи, тог дана у Лондону потписана су два уговора - први уговор о гаранцији на милион и по, за кредит Kаптал Инвесту ДОО Подгорица између Пиреус банке СА, филијала Лондон, као даваоца кредита и фирме Kомсел Лимитед са Кипра, као даваоца гаранције.

Из тог уговора у који су Вијести имале увид, види се да је Мило Ђукановић као корисник кредита добио средства за Цапитал Инвест захваљујуци новцу Душка Кнежевића, и у њему се прецизира да банка тражи доодатну гаранцију за кредит и то у виду кеш колатрала, коју је обезбедио жирант - Кнежевићев Kомсел Лимитед.

Истог дана потписан је и други уговор о кредиту од 1,5 милиона евра између Пиреус банке СА Лондон као кредитора, Kапитал Инвеста ДОО Подгорица као корисника кредита и Мила Ђукановица као жиранта - власника фирме, а у њему се прецизирају услови враћања, камата и остало.

Лист наводи да Ђукановић није никада хтео да открије ко је од његових "пријатеља" био жирант који је положио 1,5 милиона евра гаранције, а кредит је искористио да кроз докапитализацију купи део акција Прве банке, чији је највећи акционар већ био његов брат Ацо, пишу Вијести.

Банка је захваљујући привилегованој позицији на тржишту и великим депозитима државе за кратко време порасла више десетина пута, да би данас била једна од најзначајнијиих у земљи.

Прочитајте ОВДЕ зашто Лазански каже да Србија треба да остане војно неутрална! 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мило Ђукановић о случају коверта - Кућа на Горици није моја, а Кнежевић ми није пријатељ.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА