Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) БОЛЕСТ! Вегани роштиљали пса насред улице и послали језиву поруку!

Вегански активисти у Аустралији из организације ПЕТА оптужени су за "плашење школараца након што су 'роштиљали' пса усред прометне улице у знак протеста против конзумирања меса".

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Протест, који је укључивао реквизит пса, замишљен је како би изазвао бес и натерао људе да се запитају: "Ако не бисте јели пса, зашто једете јагње?".

Они кажу како су једнако осетљиве и интелигентне животиње присиљене на патњу кад се узгајају, тове и убијају за месну индустрију.

- Свако коме је одбојна идеја жвакања псећег меса требао би размислити о неусклађености саосећања према другим животињама - истичу активисти.

Додају како је то форма дискриминације која се темељи на врсти и да попут свих других врста дискриминације не може бити оправдана.

- Као људи, инстинктивно осећамо саосећање према животињама, али учили смо да је у реду поробити и јести неке од њих, без размишљања о томе ко су оне као појединци - кажу они.

Перформанс је изведен у центру Сиднеја. ПЕТА се нада да ће људи размислити о томе што ће припремати на роштиљу након што су видели кувара како "роштиља кућног љубимца уз неко поврће".

Ипак, протест је многе и згрозио, а неки сматрају како ПЕТА није могла пасти ниже. Наводно је било и уплашене деце коју је призор шокирао.

Ухапшен бивши директор Више пословне школе у Београду. Злоупотребом службеног положаја нанео штету од 781.000.000 динара! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Емотиван сусрет пса и човека који се нису видели 2 године-пробај да не заплачеш

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА