Најновије

Протести "1 од 5 милиона" добијају појачање: Ево ко се прикључује

Студенти Факултета политичких наука Универзитета у Београду, придружиће се протестима против власти која је укаљала све оно о чему нас професори, асистенти и сарадници уче на нашем факултету, саопштили су студенти овог факултета.

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

– Сматрамо да је тренутна власт урушила не само институције, слободу, грађанска права, права на информисаност и слободу медија, демократију, већ првенствено и факултете као темеље високог образовања. Оно што ми слушамо на Факултету политичких наука о државној управи, принципу поделе власти, слободи и суверености народа се коси са свиме што оваква владавина даје за пример. С тога позивамо не само студенте свог факултета, већ и остале студенте да се подигну против диктатуре и насиља. Овим прогласом, желимо да изјавимо и да смо поносни на своје професоре, асистенте и сараднике који су подржали протесте и који су тиме доказали да се боре и за нашу будућност. Хвала вам што сте нас подстакли на овај корак који је одавно требало да буде направљен - наведено је у саопштењу.

Окупљање студената ће бити ове суботе, 2. фебруара, у 15.30 сати код главног улаза Факултета политичких наука. Одатле ће прошетати до Студентског трга, где ће се придружити протесту.

Талас повлачења признања независности Косова запљуснуо Приштину. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Осми протест “1 од 5 милиона” одржан је 26. јануара у Београду

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА