Најновије

ШЕШЕЉ ПОДРЖАО МАДУРА: И Србији прети иста опасност као Венецуели!

Председник СРС Војислав Шешељ изразио је пуну солидарност са народом и председником Венецуеле Николасом Мадуром у борби за очување независности.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Шешељ је на седници Групе пријатељства народних посланика са Венецуелом, којој је присуствовала представница амбасаде те земље Диа Надер де Ел Андари рекао да су Срби прошли кроз трагично искуство протеклих година и деценија, а да их за народ Венецуеле везују, пре свега, "заједнички непријатељи", саопштено је из СРС.

"Сматрам да је већина српског народа на вашој страни... Данас, не само да имамо заједничке непријатеље, него имамо и заједничке пријатеље. Они који су наши пријатељи и ваши су пријатељи...А и нама прети слична опасност, јер ово што се сада дешава на улицама Београда, тиме руководе западне амбасаде у Београду. То би било још агресивније да су успели да нађу вођу. Не могу да нађу правог човека. Ови који се појављују, они су много компромитовани", рекао је Шешељ. 

Наводи да остаје борба за, како је рекао, бољи свет, свет независних држава у коме ће "сваки народ бити господар своје судбине". 

Шешељ је, између осталог, рекао да је 2000. године у Србији био изазван "мафијашки пуч" и да су они који су разбили југословенску државу, бомбрадовали Србију "упрегли у своја кола све најгоре криминалце и издајнике и пучем дошли на власт". 

Шешељ је рекао и да се Србија сада полако опоравља, те да је стекла моћне савезнике, пријатеље, пре свега Русију и Кину. 

Лидер радикала је рекао да су данас сви посланици СРС приступили посланичкој Групи пријатељства са Венецуелом у знак пуне подршке венецуеланском председнику Николасу Мадуру, који, како каже, ужива огромну подршку свог народа. 

"Српски радикали су уверени да ће се легитимно изабрана власт успешно супротставити свим империјалистичким покушајима западних сила да изврше државни удар у тој сувереној земљи", рекао је Шешељ.

Шта Лазански каже о војној моћи Венецуеле прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војислав Шешељ у емисији "После ручка" на ТВ Хепи.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА