Најновије

ИЗРАЕЛ ИМА НОВИ ПЛАН ЗА ПАЛЕСТИНСКЕ ПОЛИТИЧКЕ ЗАТВОРЕНИКЕ: Од њега подилазе жмарци! Да није превише бруталан?!

Израелски министар за јавну безбедност Гилад Ердан јуче је објавио своју намеру да "погорша" услове за палестинске политичке затворенике у израелским војним затворима.

Израелска застава (Фото: Pixabay)

Гилад Ардан је изјавио да је "игранка завршена", на конференцији за новинаре у среду. Као део плана министра јавне безбедности, палестински затвореници ће добијати мање воде, мању слободу и више неће бити раздвојени од затвореника из супарничких палестинских фракција.

Новчана средства Палестинске самоуправе која су пребачена затвореницима такође би била потпуно блокирана, према овом новом предлогу. Политички затвореници ће, према новом предлогу, изгубити права на обављање радњи попут кувања за себе.

Министар за јавну безбедност је, на конференцији за новинаре, изјавио да је потрошња воде затвореника “ненормална”, предлажући додатно ограничење водоснабдевања као и смањење времена туширања.

Није јасно када ће предлог почети да се примењује. Шеф Палестинског затвореничког клуба, Кадура Фарес, рекао је за израелски “Харец” да се Ерданове изјаве сматрају пропагандом, а не стварном политиком.

У страховитом нападу у Сирији, ирачки авиони су ликвидирали неколико команданата џихадиста Исламске државе. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Један од затвора за Палестинце у Израелу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА