Најновије

УСТАША ХЕБРАНГ СКРЕНУО С УМА! Тражи избацивање ћирилице и 300 милијарди долара ратне одштете од Србије!

Некадашњи министар одбране и здравства Хрватске и функционер ХДЗ-а Андрија Хебранг тражи избацивање ћирилице из Вуковара и наплату ратне штете од Србије и Црне Горе у висини од 300 милијарди долара.

Андрија Хебранг (Фото: Јутјуб)

У интервјуу за “Недељни тједник”, Хебранг тражи "укидање терора ћирилице", јер је, како каже, ћирилични натпис био "на свакој испаљеној гранати".

- У новој години прижељкујем закон о Вуковару, с којим би се, бар делимично, одужили граду који је сломио кичму српском агресору и омогућио ослобађање Хрватске - навео је Хебранг, иначе, некада близак сарадник првог хрватског председника Фрање Туђмана.

Хебранг, сада професор у пензији, жели да изједначи наставне програме у српским школама са хрватским програмима, односно да српска деца уче историју онако како је види хрватска страна.
Он наводи да треба наплатити новац од тужбе Србији и Црној Гори за ратну економску штету.

Према његовим наводима, реч је о штети у висини "девет изгубљених бруто домаћих производа (БДП) или око 300 милијарди долара". Хебранг тврди да "није завршен ни рат из 1945. године јер стотине хиљада побијених без суда нису пронађени, а једва један одсто тих гробница је откопан".

Хебранг подржава ревизију историје и тврдње квазиисторичара да Јасеновац није био концлогор, те да су партизани чинили веће злочине од усташа.

Српски хашки осуђеници који “казне” служе по европским затворима живе у тешким условима. Погледајте ОВДЕ у каквој су ситуацији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Андрија Хебранг у контроверзној хрватској профашистичкој емисији “Бујица”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА