Најновије

ПРОТЕСТ У МИТРОВИЦИ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ УПРКОС ПРЕТЊАМА: Од шетње направљено питање живота и смрти

Одборник ГИ "Србија, демократија, правда - Оливер Ивановић" Марко Јакшић изјавио је у Дану уживо Н1, после реакција на најављени протест "Један од пет милиона" у Косовској Митровици, да није очекивао такве реакције и да је од једне обичне шетње направљено питање живота и смрти.

Косовска Митровица (Фото: Јутјуб)

"Очекивао сам да ће то бити један обичан протест, обична шетња у којој бисмо ми показали своје незадовољство оним што се десило Оливеру Ивановићу, паљењем свећа би се сетили њега и на обичан начин подржали људе који протестују у Србији", рекао је.

Истакао је да је јучерашњи дан био изненађујући, да су са свих страна "севале" претње, "све је подсетило на кампању за локалне изборе 2017. године".

Додао је да је, осим неких директних претњи на Твитеру, сам наступ Марка Ђурића био такав "ево вам шетајте по целој Србији, али Митровица је једини град где нико неће моћи да протестује".

"Чудно је било што је он све време покушавао да повеже протест са опозиционим лидерима у Србији", рекао је Јакшић.

Како је рекао, сви људи који раде у институцијама Републике Србије које функционишу на Северу Косова су под притиском.

"Свима је речено, ако неко дође на протест, моћи ће у понедељак да дође да преузме своју радну књижицу. То је притисак на појединца и породице. Неко је од једне обичне шетње направио питање живота и смрти", рекао је Јакшић.

Нагласио је да одлагања протеста неће бити.

"Биће протеста свакако. На том протесту неће бити неколико десетина хиљада људи, колико ће бити на том контрамитингу који организује Српска листа, али нас неколико ће бити и рећи ћемо да се не слажемо са тим што се десило Оливеру Ивановићу, да покажемо да подржавамо људе у остатку Србије, да покажемо да смо толико слободни да можемо јавно да изнесемо свој став и да нико неће да нас туче, бије или убије, да у Србији више нема места за такве ствари", рекао је Јакшић.

Додаје да је полиција најавила да ће обезбеђивати протест, да ће одрадити безбедносну процену, а сходно томе, како каже, очекује и адекватан број полицајаца.

На питање шта мисли о томе што се поводом протеста огласила и удовица Оливера Ивановића Милена Поповић, рекао је да ће се, из поштовања према покојном Оливеру, суздржати од било којих коментара госпође Поповић.

Сутра ће у Косовској Митровици бити одржан нови протест због увођења такси и најаве уједињења јужног и северног дела града.

Како је амерички амбасадор залупио врата Харадинају, погледајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Маркo Ђурић прети организаторима протеста у Митровици

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА