Најновије

ТАКО ЈЕ БРЕ! УДРИ ПУТИНЕ БАНДУ ИДЛИБСКУ! Терористи више неће имати миран сан, јер руске бомбе поново фијучу!

По први пут ове недеље, руски ратни авиони извршили су низ ваздушних напада на неколико положаја милитаната у северној провинцији Идлиб, саопштила је 4. јануара Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Руски авион у акцији (Фото: Јутјуб)

Према посматрачкој групи са седиштем у Великој Британији, руски ваздушни напади усмерени су на градове Ал-Таманах и Кан Шејкун у јужном делу Идлиба. Нема повређених цивила.

Нови ваздушни напади били су јасан одговор на поновљено кршење руско-турског споразума о демилитаризацији. Ово је био други талас руских ваздушних напада на подручје под контролом опозиције у северозападној Сирији од имплементације споразума о демилитаризованој зони. Прошлог новембра, руски ратни авиони елиминисали су милитанте одговорне за хемијски напад на град Алепо, у ком је повређено више од 100 цивила.

Сиријски провладини извори упозорили су да Русија и њени савезници више нису спремни да толеришу непријатељско понашање милитаната и негативан став Турске. Данашњи ваздушни напади су вероватно први корак у одвраћању милитаната и притисак на Анкару да их примора да испуне своје обавезе.

Тежак ударац турским интересима у Сирији. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте 10 најмоћнијих оружја Русије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА