Најновије

МАКРОН ПИСАО ВУЧИЋУ: Ево шта поручује (ФОТО)

Председник Француске Емануел Макрон поручио је у писму председнику Александру Вучићу да се радује што ће ускоро посетити Србију и да Француска подржава европску перспективу земље. "Подржавам Ваше напоре да се са Приштином дође до једног свеобухватног и коначног споразума", истиче Макрон у писму.

Макрон (Фото: Elysee.fr)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је писмо председника Републике Француске Емануела Макрона. 


Фото: Званични сајт председника Србије

Господине председниче, драги Александре,

Желим да Вам се срдачно захвалим на Вашем писму од 21. децембра прошле године и на жељама које сте упутили мени, као и мојој породици и Француској. Са своје стране, желим Вама, Вашој породици и Србији много среће и успеха у 2019. години.

Радује ме што ћу ускоро да посетим Србију, како бисмо обележили снажне пријатељске везе између наших земаља и подржали ширење наше билатералне сарадње на основама стратешког партнерства. Као што сте истакли, концесија за аеродром "Никола Тесла" компанији "Ванси" сведочи о снази економских односа, као и о узајамном поверењу између наших двеју земаља.

Француска подржава европску перспективу Србије, која је гарант стабилности, као и економског и друштвеног развоја. Та подршка је истовремено и политичка и конкретна, преко француске експертизе у областима попут реформе јавне управе и економског управљања, али и преко пројеката које ће Француска агенција за развој у блиској будућности покренути у Вашој земљи.

Поред тога, желим да Француска буде још више ангажована на билатералном плану, у корист одрживе стабилизације Западног Балкана. Тим поводом, подржавам Ваше напоре да се са Приштином дође до једног свеобухватног и коначног споразума о спору између Србије и Косова, упркос садашњим препрекама у дијалогу, наводи се у писму Макрона.

Зашто цар Лазар и Обилић нису предложили Мурату поделу Косова, погледајте  ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и Макрон

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА