Најновије

УЖАС! ИВАНУ (23) ЈЕ УБИО НЕИСПРАВАН БОЈЛЕР! Стучњаци упозоравају - обавезно обратите пажњу на ове ствари!

Двадесеттрогодишња Ивана Рошуљ из Стајићева код Зрењанина настрадала је, како се сумња од струјног удара у купатилу породичне куће, а прави узрок смрти биће познат након обдукције.  

Бојлер (Фото: Јутјуб)

Међутим, сумња се да је узрок трагедије неисправне инталације, конкретно бојлер.  

Познато је да међу Србима влада страх од бојлера, па често можемо да чујемо опомене да искључимо бојлер када се туширамо. Овај страх није неоправдан, тврде стручњаци.

Познато је да бојлер може, у случају експлозије, тешко да вас повреди или убије.

Према речима стручњака, бојлер најчешће експлодира услед неисправности. Онај који је исправан и правилно одржаван никада неће експлодирати, чак и ако се не одржава у беспрекорном стању, будући да има три врсте заштите. Тек када све откажу долази до уништења бојлера који у том тренутку представља велику опасност. 

Даље се наводи, да у случају неконтролисаног грејања воде, које се може препознати по зујању и кључању воде, које се чује из бојлера, прво што треба да урадите је да прекинете довод струје, уколико и на термометру видите превисоку температуру, под условом да је и он тачан.

Струју можете да искључите и преко прекидачу који напаја бојлер. У случају да таквог прекидача нема искључите осигурач на који је повезан бојлер. С обзиром на то да је бојлер суд под притиском и напоном у ком има воде, саветује се да га искључујете док се купате или туширате.

Уколико је бојлер потпуно исправан и уколико је уземљење добро урађено, онда је савршено безбедно оставити бојлер укључен. Стручњаци наводе да до струјног удара долази ако је током купања укључен бојлер који има лоше уземљење. 

Кад се врши технички пријем зграде или куће, пракса је да се увек посебним уређајима контролише уземљење. Ако је уземљење добро, кад грејач пробије масу, избију осигурач или склопка и онда долази до нестанка струје у бојлеру.

Ипак, стручњаци саветујују да се увек, без обзира на то да ли је уземљење добро или не, бојлер угаси пре уласка у каду!

Погледајте ОВДЕ узнемирујући снимак убиства у Београду.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте поправку неисправног бојлера и шта значи варничење.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА