Најновије

Преговарач ЦГ са ЕУ: Нећемо чекати Србију!

Главни преговарач ЦГ у процесу придруживања ЕУ Александар Дрљевић тврди да "Црна Гора може остварити унутрашњу спремност за чланство у ЕУ и пре 2025".  

Један од протеста Срба у Црној Гори (Фото: Јутјуб)

Додао је и да "до сада нису имали ни наговештај да би Црна Гора могла да чека било коју државу за приступање Унији" и да "очекују да ће тако и остати".

Дрљевић је у интервјуу за сајт РТЦГ тако одговорио на питање о томе "хоће ли ЕУ остати доследна у ставу 'приступ по заслугама' или се може очекивати да Црна Гора 'чека' Србију за улазак у Унију".

- Принцип регате је једини легитиман принцип по ком Европска унија прима нове чланове. То је више пута истицано са највиших европских адреса и верујем да је то принцип који одговара свакој држави, а посебно Црној Гори, која је у процесу приступања ЕУ одмакла најдаље и има само једно неотворено преговарачко поглавље - казао је Дрљевић. 

Он је оценио да "Црна Гора јесте предводник тог процеса". 

- Али не бисмо имали ништа против да нам се на челу придружи још нека држава, напротив. Управо због тога наша искуства из преговора несебично делимо са државама региона које стреме чланству, јер нам је свима у интересу да Западни Балкан буде део ЕУ. До сада нисмо имали ни наговештај да би Црна Гора могла да чека било коју државу за приступање Унији и очекујемо да ће тако и остати - навео је Дрљевић.

Прочитајте ОВДЕ ко ће то срушити Мила са власти?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Колико је Црна Гора напредовала ка ЕУ.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА