Најновије

ШАРИЋ: Ево зашто су Срби народ небески!

Врсни хрватски историчар, католички теолог и велики пријатељ Срба, Горан Шарић, у свом новом посту се дотакао најрадоснијег православног празника Божића. Ево шта је написао.

Горан Шарић (Фото: Јутјуб)

Пише: Горан Шарић

Био сам још дјете кад сам први пут доживио ту част, добио позив да прославим православни Божић, са својим пријатељима Србима из улице. Немогуће је описати тај осјећај, ту топлину и дух који сам осјетио.

Велики јеврејски академик, Енрико Јосиф често је говорио да су Срби народ небески. И заиста, Срби су народ који прашта, који воли, који живи. Гдје год да их ставиш, они тај свој комад неба уреде да им буде лијепо. Као кап воде, увијек заобиђу све препреке и нађу пут. И у тим тешким, сиромашним годинама, моји сусједи славили су Божић у малој гаражи, скромно, али пуног срца.

Исус једном рече: "Бацио сам ватру на свијет, и гле, сад бдијем над њим док се не запали!".

У времену римског легализма, испразне грчке филозофије и жидовског вјерског фанатизма, крутих правила и догми, Исус је донио тај исти дух, Његова порука рушила је баријере између људи и стварала мостове. Зато су Срби прихватили Исусово учење, јер су га одувијек живјели, јер је то исти принцип, исти начин живота. Умјесто кажњавања, осуда, небројних закона и прописа, Исус је донио љубав. То је вјечна борба између западњачке културе смрти и српске цивилизације љубави.

"Бацио сам ватру на свијет, и гле, сад бдијем над њим док се не запали!"

Прије више од 2000 година Исус је запалио огањ који и данас грије цијели свијет! Не славе само Срби Божић, али га само они славе онако како би га славио Исус. Мир Божији! Христос се роди!

П.С. Ово сам написао прошле године, али неке ствари у животу треба поновити.

Погледајте ОВДЕ мапу пред којом је дрхтао цео свет.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Горан Шарић - У школама учимо лажи, морамо чувати наш идентитет и историју!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА