Најновије

СТРАВИЧНО ПРЕДВИЂАЊЕ ЗА ЕУ У 2019: Чека нас велика економска криза, али једна земља ће потонути никад дубље! (ВИДЕО)

Италија и Француска могле би да пођу путем дуговима оптерећене Грчке.

Кина, долар (Фото: Паблик/Правда)

Мич Фајерстајн, инвеститор и економски аналитичар, изнео је своја предвиђања за 2019. годину, и она уопште нису оптимистична.

Он је у емисији Кеисер Репорт на Рашн Тудеј открио да ће Европска унија "имплодирати" ове године, и објавио која држава ће бити "нова Грчка".

Како је рекао, ова година неће бити тешка за ЕУ само због Брегзита, него и због других држава које би могле да угрозе интегритет Уније.

Национални протести у Француској, тврди он, само су показатељ онога што нас чека.

- Видећете глобалне немире. Видећете шта ће се десити у Италији кад Европска унија покуша тамо нешто на силу да уради - рекао је Фајерстајн, мислећи на "мере штедње" које се најављују.

Фајерстајн је упозорио да би и Италија и Француска могле да пођу путем дуговима оптерећене Грчке, наводећи као доказ за ову тврдњу лош рејтинг председника Макрона, високу стопу незапослености и велике социјалне неједнакости у држави.

- Италија има 4 билиона у дуговима, које кажу да неће да отплате. Француска има сличну ситуацију али они имају и грађанске протесте на којима народ спаљује Париз. Неко ће ту морати да оде - проценио је Фајерстајн.

И Италија и Француска, иначе, крше правила ЕУ о буџету. После само једне године придржавања, 2018, Париз је најавио да ће буџетски дефицит у 2019. бити 0,2 одсто виши од прага од 3 одсто, колико правила ЕУ дозвољавају. Брисел је пристао да толерише ово кршење.

Италија је у великом сукобу са Унијом, по питању буџета. Прошле године, Европска комисија је покушала да стави Италију под "дисциплинске мере" збор кршења регулације, а сукоб је решен тек у децембру, кад је Италија пристала на договор о буџету, упркос жестоким критикама опозиције.

Земље Блиског истока су имале велика очекивања од Сједињених Држава, али им се наде нису оствариле, пише Arab Weekly. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Ало
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА